STANOVNICI laćaračkog naselja „VARDA“ sami OČISTILI divlju deponiju

0
2660

Stanovnici naselja „Varda“ u Laćarku, nezadovoljni zbog činjenice da se na prostoru nekadašnjeg pogona Drvnog kombinata, koji se nalazio usred ovog naselja, počela stvarati deponija smeća, odlučili su da se organizuju i očiste taj prostor.

Više puta tražili smo da savet Mesne zajednice Laćarak, kao i organi mitrovačke lokalne samouprave, očiste ovaj prostor, no svi su se oglušili o naše molbe.“ – jada se Zdravko Šajić, jedna od meštana, dodajući: „Videvši da je đavo odneo šalu i da će se usred naselja stvoriti deponija smeća, odlučili smo da samo očistimo onoliko koliko možemo.

Lokalni prevoznik Branko Ćelap došao je sa svojim traktorom u koji je utovaren deo komunalnog otpada.

Na žalost, veći deo nismo u mogućnosti da ručno sklonimo jer je reč o betonskim gredama i šutu, tako da apelujemo na organe vlasti da nam pomognu u raščišćavanju ovog nereda.“- govori Branko, napominjući da se tokom leta ovde skuplja svakakva gamad, pa su nalažene i zmije od po nekoliko metara.

Prepušteni smo sami sebi.“- jadaju se stanovnici Varde. Od kraja naše ulice, prostorom kroz nekadašnji pogon Drvnog kombinata, pored puta nema osvetljenja, pa je noću prilično nebezbedno tuda prolaziti. Deca se boje kad se vraćaju iz škole, a ni sa saobraćajnog aspekta nije bezbedno jer se pešaci, po mrklom mraku, kreću putem za automobile.

Voleli bi da nam elektrodistribucija postavi osvetljenje, jer mi nismo građani drugog reda. Reč je o dužini puta od pola kilometra.“ – objašnjava Branko Ćelap.

Kako saznajemo, pogon Drvnog kombinata je, tokom privatizacije, kupio Cepter. Srušene su zgrade i odvučeno sve što se moglo odneti. Nakon toga, ovaj prostor, preko kojeg je oko dve stotine kuća spojeno sa ostatkom Laćarka, prepušten je nesavesnim pojedincima koji noću istovaruju smeće i kabasti otpad.

Od poplava 2014. godine, presečen nam je glavni dovod vode, pa se snabdevamo sa pomoćnog, tako da leti često ostajemo bez vode ili sa minimalnim pritiskom. Sedma je godina kako tražimo od Vodovoda da nas ponovo priključi, ali izgleda da nas niko ne čuje. Ovom prilikom javno upućujemo molbu nadležnima, jer nam je voda više nego neophodna.“ – ljut je Zdravko Šajić navodeći da ih funkcioneri obilaze samo pred izbore, a nakon toga su prepušteni sami sebi.

(tekst: M. Milivojević, foto: D. Ilić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here