Sve više svinjskih leševa po atarima i kanalima: LAĆARAK KRITIČAN!

2
2481

Zbog sve učestalijeg nesavesnog bacanja animalnog otpada po atarima i kanalima, što može dovesti do zaraze i svinjske kuge, Komunalna policija, u saradnji sa inspekcijom, pojačaće kontrolu u narednom periodu.

Nadležni najavljuju rešenje ovog problema odnošenjem otpada u firmu u Somboru.

Komunalna policija i Komunalna inspekcija uočili apeluju na građane da koriste dostupne stočne jame. Kako su kapaciteti mali uskoro će Grad Sremska Mitrovica dodatno rešiti ove probleme otvarajući prihvatni punkt i to između Laćarka i Martinaca na kojem će se otpad prikupljati i nositi u Sombor.

Po rečima komunalnog inspektora Miloša Madžića, nadležna inspekcija je počela sa pojačanom kontrolom odlaganja animalnog otpada, radi sprečavanja širenja svinjske kuge.

Ta bolest utiče na velike proizvođače i na mala domaćinstva. Trenutno imamo tri stočne jame u Čalmi, Martincima i Kuzminu, ali to ne podmiruje potrebe građana. Kritičan je Laćarak, zato je lokalna samouprava uradila idejno rešenje projekta koji će se uskoro realizovati. Na putu između Laćarka i Martinaca biće urađen terminal, tzv. punktovi gde će građani moći da odlažu animalni otpad, a biće potpisan ugovor sa Proteinkom iz Sombora koja će sve to da odnosi.”- potvrdio je Madžić naša saznanja.

U znatno manjoj meri se vrši nesavesno odlaganje animalnog otpada od kako smo pojačali kontrolu. Koga smo zatekli na licu mesta odmah smo pisali kazne koje su propisane u fiksnom iznosu.”- navodi Miroslav Čajka iz Komunalne policije.

Kazne za fizička lica zatečena na licu mesta prilikom odlaganja animalnog otpada na lokaciju koja nije za to predviđena, određene su u iznosu od 5.000 dinara, za pravno lice zaprećena je novčana kazna 100.000, a za preduzetnike 75.000 dinara.

(Milan Milivojević)

2 COMMENTS

  1. Pojačajte kontrolu u Laćarku,na izlazu iz Školske ulice,preko nadvožnjaka.Tu se pored krepavština istresaju svakodnevno cisterne sa osokom.Užas živi već 10 godina.Izleću parcovi ko slonovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here