Svečano potpisan ugovor za rekonstrukciju mitrovačkog pozorišta

0
431

Na svečanom potpisivanju ugovora koje je Pokrajinska Vlada potpisala sa 11 gradova i opština u Vojvodini, u vezi sa dodelom sredstava za finansiranje i sufinansiranje obnove kapitalnog opremanja objekata kulture u javnoj svojini, Grad Sremska Mitrovica dobio je sredstva za rekonstrukciju Pozorišta „Dobrica Milutinović”.

Potpisivanju ugovora u velikoj sali mitrovačkog Pozorišta, prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, gradonačelnici i predsednici opština, kao i direktori ustanova kulture.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara.

Grad Sremska Mitrovica je dobio sredstva za rekonstrukciju Pozorišta „Dobrica Milutinović”, a obezbeđen je novac i za nastavak radova na rekonstrukciji i dogradnji Centra za kulturu u Staroj Pazovi i za adaptaciju prostora za Amatersko pozorište „Branislav Nušić” u Šidu. Za rekonstrukciju pozorišta izdvojeno je 130 miliona dinara.

Projekat rekonstrukcije pozorišta obuhvata sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišne sale, renoviranje velike scene, ulaza i hola, sanitarnih čvorova i drugo.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here