SVEDOČANSTVO JEDNE SUGRAĐANKE: Čekala u kovid ambulanti, doktorka odbila da je pregleda!

3
5802

Već je postalo besmisleno stalno se vraćati na jednu te istu dilemu, vakcinisati se ili ne. Da li je reč o svetskoj zaveri tajnih loža protiv čovečanstva ili o novom, nepoznatom neprijatelju, u borbi u kojoj se medicinari ne snalaze uvek najbolje, nije tema koja zavređuje raspravu.

 Ipak, utisak je da bi, i u ovim vremenima, zdravstvene ustanove morale da budu organizovanije. Ovo je svedočanstvo naše sugrađanke M. K.  o onome što je doživela u mitrovačkoj kovid-ambulanti.

“Samo da Vam kažem kako se ophode prema pacijentima u Sremskoj Mitrovici. U 19h, 27.10.2021god. dolazim u covid ambulantu na prvi pregled.

26.10.2021 sam dete dovela na pregled jer je izgubio čulo mirisa, tad je sve bilo ok. No da se vratimo na 27.10. Došla sam i dobila broj 163. Uredno čekala dok su svi prolazili ali dobro. Oko pola devet redar ili čuvar, ne znam kako hoćete, dolazi i kaže da doktorka neće moći sve da nas pregleda.

Međutim, i dalje svi čekamo. Da pojasnim još nešto. Kada dođeš dobiješ broj, parni na jednu stranu, neparni na drugu. Parni brojevi su svi prošli i završili su u 21:15, a mi neparni smo još čekali. Pitali smo je l’ možemo neki da pređemo na parnu stranu u ambulantu, redar je saopštio da neće oni da primaju oni su završili.

No da se vratim na neparne strane.

Čekamo napolju, smrzli se jer čekaš satima. No međutim kada sam ja došla na red i posle mene niko više, doktorka neće više da radi. U stvari oni rade do 22h ali ona ne planira da radi do 22h, već šalje redara da mi saopšti da neće moći da me primi i da dođem sutra.

Naravno, te noći sam dobila i temperaturu. Ali to naravno nikog nije briga, nema veze što sam vakcinisana i poštujem sve. Je l’ smatrate da smo mi smeće koje nema gde nego neku doktorku da se ponaša prema ljudima kao da smo životinje. Ja se bolje ponašam prema mojim ljubimcima nego oni prema nama.

Ja ovo neću zaboraviti, neću se više javljati tamo ali sve dokaze imam da sam bila. Jutros sam i temperaturu dobila, ali nema veze to je ipak jedna bolnica u Srbiji.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

3 COMMENTS

  1. Svakako da je trebalo otvoriti još jednu ili dve kovid ambulante. No, da li se neko zapitao kako je tim lekarima u kontejneru, s maskom po ko zna koliko sati i nakon pregleda ko zna koliko pacienata. Dakle, bes i nezadovoljstvo ne treba iskazivati prema tim ljudima, već prema direktoru koji je trebao napraviti bolju organizaciju. Ovo govorim iz iskustva, jer sam bila 2x u kovid ambulanti, prvi i kontrolni pregled. Doktorki koja me je primila kod kuće su svi bili zaraženi, deca, suprug, roditelji, a ona je radila dan, za danom….. Većina specjalista, koji nisu angažovani na odeljenjima, takođe mogu biti u kovid ambulantama. No, oni odrade nešto hitno i pobegnu privatno da tezgare, a ova deca se satiru u kovidu. Dakle, direktor je kriv za sve.

  2. Pa i oni lekari koji privatno ne tezgare, raspuste se vec oko 11-12 h, pa setkaju po gradu. Raspad sistema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here