SVILOŠ: Na padinama Fruške gore niče još jedna vinarija

0
3449

Fruškogorsko vinogorje moglo bi uskoro da postane bogatije za još jednan vinski hram. U selu Sviloš kod Beočina, kako piše na sajtu Ekapije, na severnim padinama Fruške gore, u planu je izgradnja vinarije.

Opština Beočin oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za gradnju vinarije u kastarskoj opštini Sviloš, čiji investitor je fizičko lice Nataša Silađi. Urbanistički projekat izradilo je JP Urbanizam Sremska Mitrovica, a idejno rešenje vinarije firma AliQuantum doo iz Novog Sada.

Prema projektu, na parceli ukupne površine 12.265 m2 u blizini nekategorisanog puta Sviloš-Grabovo, na potesu Kruševlje, u planu je izgradnja jednog objekta za proizvodnju, čuvanje, prezentaciju i degustaciju vina iz spostvene proizvodnje.

Objekat će imati podrum, prizemlje i potkrovlje.

U podrumu će se nalaziti prostorija za obradu i fermentaciona sala, magacin repromaterijala, magacin gotove robe, punionica, prostoriju za negu vina i barik salu, u prizemlju su planirani ukartotrka, kancelarije, degustaciona sala, toaleti, terasa, magacin i laboratorija, dok je potkorvlje predviđeno za odmor radnika.

Kako se navodi, projektant je arhitektonski projekat koncipirao „sa posebnom pažnjom u duhu tradicionalne arhitekture u duhu ispunjenja osnovne namene uz primenu savremenih materijala i uz praćenje modernih tendencija u građevinarstvu„.

Od instalacija u objektu su predviđene instalacije vodovoda i kanalizacije, električne instalacije, video nadzor i internet.

Gradiće se trafostanica, a napajanje vinarije vodom će biti vršeno putem bušenog bunara i cisterne za vodu. Predviđeno je i privremeno odvođenje otpadnih voda u armiranobetonsku vodonepropusnu septičku jamu koja će biti izvedena u okviru parcele.

Projekat vinarije se na javnoj prezentaciji nalazi do 5. januara.

(Ekapija)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here