Top 10 prednosti korišćenja spa centra!

0
572

Uživanje u spa centru više nije samo luksuz. Ono je potreba savremenog čoveka kome je moderan način života oduzeo i dao mnogo toga.

Prednosti korišćenja spa centra ne treba prihvatati olako i zanemariti, one su zaista značajne za naše psiho-fizičko zdravlje, ali i sam kvalitet života.

Malo smo istraživali i pronašli smo za vas spisak od 10 prednosti korišćenja spa centra koje ne smete i sigurno nećete zanemariti nakon čitanja ovog teksta. Takodje smo pronašli jedan vredan pomena objekat na Zlatiboru koji pruža vrhunsku uslugu i bogat je sadržajem.

#1 Pomaže u podmlađivanju

Siguran način da podmladite svoj organizam i svoje telo bez svakakvih hemijskih tretmana svakako je boravak u spa centru. Masaža lica recimo, podstiče regeneraciju ćelija kao i hidrataciju, što utiče na sprečavanje nastanka bora ili njihovo zaglađivanje.

Boravak u sauni takođe može uticati dobro na podmlađivanje kože, ali i organizma jer se prilikom boravka iz tela izbacuju toksini i podstiče bolja cirkulacija, odnosno promet hranljivih materija do svake ćelije u organizmu.

#2 Smanjuje i uklanja bolove u telu

Terapeutska ili relax masaža koja su deo redovne ponude skoro svakog spa centra i te kako utiču na uklanjanje bolova u telu.

Dugo sedenje, manjak fizičke aktivnosti kao i nedovoljno sna i te kako utiču na pojavu hroničnih bolova u određenim delovima tela. Jednosatna masaža tela opušta vaše mišiće i rešava vas bola uzrokovanog grčenjem i prethodno navedenim činiocima koji dovode do grčenja mišića.

#3 Pomaže u gubitku kilograma

Činjenica da se u sauni posredstvom toplote izbacuju toksini, ali i podstiče razgradnja masti sama govori za sebe.

Osim toga dubinskom ili anticelulit masažom takođe se podstiče topljenje masti i razbijaju se nakupljene masnoće u određenim delovima tela. Gubljenje kilograma mnogo je lakše, ako redovno posećujete spa centar.

#4 Otklanja stres

Ovo je verovatno svima sasvim jasno. Spa centar je mesto gde je sve podređeno vašem opuštanju i uživanju, zato je kristalno jasno da je stres na ovom mestu totalno zgažen i poražen.

# 5 Sprečava pojavu proširenih vena

Najčešći problem sa venama nastaje zbog dugotrajnog stajanja na nogama radi izvršenja poslovnih obaveza.

Kvalitetna masaža nogu i stopala i te kako je delotvorna i odlična preventivna mera u sprečavanju nastanka proširenih vena.

#6 Poboljšava cirkulaciju

Boravak u sauni, masaže i kupanje u đakuziju i te kako utiču na poboljšanje cirkulacije čak i u perifernim delovima tela. Hladne ruke i stopala, jasni su pokazatelji da imate problem sa lošom cirkulacijom.

Ona može dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema, jer potrebne materije ne mogu stići do određenih delova ili to biva smanjeno i usporeno. Dobra cirkulacija preduslov je dobrog zdravlja, ne zaboravite!

#7 Poboljšava izgled kože

Problem sa aknama ili suvom kožom nije ništa neobično i najčešće je problem u stresu i preteranom isušivanju kože usled različitih spoljašnjih faktora.

Boravak u sauni, dobra masaža lica, kao i tretman lica koji čisti i hidrira i te kako će poboljšati stanje vaše kože. Vremenom, ako redovno posećujete spa centre vaša koža će postati čistija, zategnutija i sjajnija.

#8 Čini vas srećnima

Jednom kada se rešite stresa uz pomoć spa centra svakako ćete biti srećniji. Ipak, nauka je dokazala da se tokom kvalitetne masaže tela u našem telu proizvodi više serotonina – hormona koji je odgovoran za naše srećno raspoloženje.

Ono se nastavlja čak i kad se masaža i spa ugođaj završi te vam jedan dan boravka u spa centru može doneti nekoliko dana čiste sreće.

#9 Smanjuje učestale glavobolje

Sve je više onih koji se javljaju svom lekaru zbog učestalih glavobolja. Čak 70 % onih koji imaju učestale glavobolje za uzrok smatraju stres i konstantnu brigu u svakodnevnom životu.

Sa uklanjanjem stresa u spa centru i uz dobro raspoloženje nakon uživanja smanjuje se šansa za nastanak glavobolje čak 87%.

#10 Poboljšava kvalitet sna

Ukoliko ste jedna od mnogih osoba koje se pate sa insomnijom pokušajte sa boravkom u spa centru. Relaks masaže kao i boravak u sauni, đakuziju ili bazenu utiču na opuštanje mišića i smanjenje krvnog pritiska što vodi do kvalitetnijeg sna i lakšeg uspavljivanja.

Svako od nas mašta o svojih pet minuta u toku dana za opuštanje i brigu o sebi. Nažalost većina na kraju dana nema tih 5 minuta ili su oni prosto skliznuli kroz naše ruke tokom stresnog i aktivnog dana.

Sve češće kako zbog ove činjenice, a tako iz zbog nemogućnosti odlaska na dugotrajne odmore, ljudi su počeli da posećuju spa centre.

U njima nema remećenja mira i žurbe. Tamo se odlazi na oporavak i prikupljanje energije za duge i teške dane. Spa centri i objekti koji poseduju bazene beleže sve veći broj posetilaca. Mnogi vole da spoje lepo i korisno i iskoriste svoje dane na odmoru da se posvete sebi u prijatnom ambijentu bez žurbe, gužve i griže savesti zbog propuštenih sastanaka.

Njih možete pronaći u gradu, ali i na popularnim turističkim destinacijama. Zato sve više smeštajnih kapaciteta onih kompanija koje zaista brinu o svojim gostima u sklopu svojih kapaciteta imaju i mini spa centre za besplatno korišćenje gostiju koji u njima borave.

Takav je i Klub Satelit Zlatibor koji svojim gostima stavlja na raspolaganje i brojne ulsuge spa centra koji predstavlja raj za decu. Ako tome dodamo švedski sto koji je besplatan za decu do 15 godina onda je ovo mali raj i spas.

Apartmani sa bazenom su postali hit na Zlatiboru u ovim vrelim letnjim danima. Ali bazen sa slanom vodom nećete naći nigde sem u Klubu Satelit na Zlatiboru.

Klub Satelit poseduje 10 soba i 14 apartmana luksuzno opremljenih. Lokacija je 10 minuta laganog hoda po ravnom do samog centra. U domaćinskoj i prijatnoj atmosferi opustite se sa vašom decom jer je ovo Bajka na Zlatiboru.

Imajte na umu ovaj objekat kada sledeći put isplanirate svoju posetu Zlatiboru.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Srbijanka Stanković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here