TREND modernih rolo zavesa: KAKO ODABRATI pravu boju za vaš dom

0
767

Uređenje doma ne mora uvek da bude velika investicija, a mala promena u dizajnu može napraviti veliku razliku. Jedna od načina za promenu izgleda vašeg doma je korišćenje rolo zavesa. One su estetski privlačne i funkcionalne, a mogu dodati boju i stil vašem enterijeru.

Kada birate ove vrste zavesa za vaš dom, postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir, uključujući stil, boju i dezen. U ovom članku ćemo se fokusirati na odabir prave boje i dezena za vaš dom.

Finansijske strana ulaganja u rolo zavese

Kada su u pitanju rolo zavese cena može varirati u zavisnosti od materijala, veličine i proizvođača. Dok neki mogu biti jeftiniji od drugih, važno je da razmotrite i kvalitet pre nego što se odlučite za najjeftiniju opciju. Ove zavese bi trebale da predstavljaju dugoročnu investiciju, i zato je važno pre svega da izaberete kvalitet koji će trajati dugi niz godina.

Uklopite boju u vaš dom

Kada birate boju, prvo razmotrite boje koje su već prisutne u vašem domu. Vaša nova rolo zavesa trebalo bi da se uklopi sa ostatkom enterijera. Ako imate neutralne boje na zidovima, nameštaju ili tepihu, možda želite da izaberete onu boju koja će dodati malo živosti prostoru. Ako već imate puno boja u prostoriji, razmislite o neutralnim bojama kako biste izbegli preopterećenje prostora.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir je vaš lični ukus i stil. Ako volite moderne izglede, možda biste razmotrili zavese u bojama poput sive, crne ili belih tonova. Ako volite tople boje, razmislite o crvenim ili narandžastim tonovima. Ako volite prirodne tonove, bež ili zeleni tonovi su dobar izbor.

Neka dezen odgovara vašem enterijeru

Nisu samo boje one koje treba da odgovaraju vašem domu. Ukoliko enterijer vašeg doma obiluje sa mnoštvo geometrijskih oblika, možda bi ste trebali da razmislite o jednostavnom i neutralnom dezenu. Ali ukoliko želite da dodate malo živosti prostoru, možete birati cvetne ili slične dezene.

Jedna od prednosti ove vrste zavesa je što ih možete lako zameniti kada se umorite od određene boje ili dezena. Ovo će vam omogućiti da eksperimentišete sa različitim bojama i dezenima dok ne pronađete savršen izgled za vaš dom.

Takođe je važno uzeti u obzir funkciju prostorije u koju želite da postavite rolo zavese. Ako je soba namenjena za spavanje, izaberite boje i dezen koji će vam pomoći da se opustite i smirite, poput pastelnih nijansi i prirodnih dezena. Ako je soba namenjena za rad, birajte svetlije boje koje će vam pomoći da ostanete fokusirani i produktivni.

Pogledajte širu sliku

Prilikom odabira boja i dezena za vaše zavese, važno je uzeti u obzir buduću prodaju vašeg doma. Neutralne boje poput bež i sive su uvek siguran izbor, jer se lako uklapaju u različite stilove enterijera i mogu biti privlačne različitim kupcima. Međutim, treba voditi računa o tome da vaše zavese ne budu previše personalizovane i ne odražavaju samo vaš lični ukus. Ako planirate prodaju vašeg doma u budućnosti, vaše zavese takođe predstavljaju investiciju u vaš dom. Pravilan odabir boja i dezena može povećati vrednost vašeg doma i privući potencijalne kupce. Stoga, pre nego što krenete u kupovinu novih zavesa, razmislite o tome koje boje i dezeni bi mogli biti privlačni kupcima u budućnosti.

Osim toga, važno je da vaše rolo zavese odgovaraju opštem stilu vašeg doma. Ako je vaš enterijer klasičan, zavese sa dezenima modernog stila možda neće najbolje odgovarati. Takođe treba uzeti u obzir da vaše rolo zavese ne budu previše skupe i da ne premašuju vrednost vašeg doma, jer to može smanjiti interesovanje kupaca za vaš dom. Konačno, pravilan izbor zavesa može pomoći da vaš dom izgleda više atraktivno i prodajno, što može povećati šanse za brzu i uspešnu prodaju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here