Tretmani protiv krpelja u 29 vojvođanskih opština i na Fruškogorskim izletištima

0
288

Akcija zaštite zdravlja građana od krpelja na području Vojvodine počinje u petak, 29. marta i trajaće do 30. aprila. Akcija će obuhvatiti uređene zelene javne površine u 29 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, kao i na definisanim lokalitetima NP Fruška gora, organizuje je Pokrajinsi sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a izvođač tretmana je novosadska “Ciklonizacija Logistika”.

Kako navode iz ovog preduzeća za 29. mart su planirani tretmani na teritoriji opština Titel, Žabalj, Beočin, Inđija, Sremski karlovci, Irig, Sremska Mitrovica, Odžaci i Bačka Palanka, kao i na definisanim lokalitetima NP Fruška gora.

Dan kasnije, 30. marta, predviđeni su tretmani na teritoriji opština Apatin, Sombor, Ruma, Pećinci, Nova Crnja, Srbobran i Žitište. Suzbijanje krpelja biće izvedeno insekticidom ICON 10 CS (preparatom na bazi lambda – cihalotrina, u dozi 0,18 l po hektaru).

U slučaju neadekvatnog vremena (kiša i vetar), tretmani će biti izvedeni u prvom sledećem terminu sa povoljnim meteo uslovima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here