U Erdeviku i Moroviću sahranjene žrtve ljubomornog muža

1
9469

Osumnjičenom za dvostruko ubistvo Predragu Gnjidiću (53) iz Šida, nakon saslušanja određen je pritvor u trajanju do 30 dana, rešenjem sudije Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je iz tužilaštva.

Gnjidić je osumnjičen da je u petak oko 9.30 u Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ u Erdeviku, iz automatske puške ubio u rafalnoj paljbi svoju suprugu Branislavu Gnjidić (49) koja je bila direktorka ove obrazovane ustanove i Miroslava Bojića (55) iz Šida, koji je radio kao vozač u njoj.

Žrtve ovog krvavog zločina sahranjene su u rodnim mestima. Branislava u Erdeviku a sat kasnije Miroslav u Moroviću. Od njih su se oprostili njihovi najmiliji, rodbina, prijatelji, poslovni saradnici.

Branislava, za koju se nekoliko godina spekulisalo da je u emotivnoj vezi sa Miroslavom, nije krila pred svojim prijateljima i majkom Olgicom da ima nesuglasice u braku, što je ovu tvrdnju na dan ubistva medijima Olgica i potvrdila.

Njen stariji sin dovezao je Branislavu u sredu kod mene u Erdevik, jer je odlučila da napusti Predraga. Žalila mi se da je muž maltretira, ne samo nju već i njihova dva sina, koja imaju iz braka dugog 24 godine. Povlačila se u sebe, radila. Sve samo kako bi sačuvala mir u kući, ali nije vredelo – rekla je Branislavina majka.

Prema nalazima istrage, Predrag je automatskom puškom u Branislavu sasuo oko 20 metaka, a u Miroslava pet. Iako se Branislava žalila da joj je muž često i pretio kako će završiti u invalidskim kolicima, kako naš list saznaje, ona ga nikada nije prijavljivala policiji za nasilje.

Erdevičani ne mogu da sakriju tugu, poznavajući sve troje, osuđuju Predraga što je ostavio svoju decu bez oba roditelja, ali i Miroslavove dve ćerke bez oca.

(S. Kostić)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here