U Mitrovici se video nadzorom rešava problem nelegalnog odlaganja smeća

0
542

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici odlučila je da se obračuna sa nesavesnim građanima koji neadekvatno odlažu otpad, van kontejnera. Na nekoliko kritičnih lokacija u gradu za koje je utvrđeno da postoji problem neadekvatnog odlaganja otpada nadležna gradska uprava će postaviti kamere za video nadzor.

Preduzeli smo određene mere u cilju rešavanja ovog problema, a to je, pored ostalog postavljanje video nadzora na označenim lokacijama, jedna je već postavljena u naselju Orao, a biće postavljene kamere i u naseljima Kamenjar, Nikola Tesla i na svim ostalim mestima za koje je utvrđeno da su problematična kada je u pitanju održavanje komunalnog reda. Smatramo da ćemo na taj način nesavesne građane sankcionisati.“- objasnila je načelnica Jasna Poznanović.

Sistem će omogućiti tokom 24 sata praćenje situacije na terenu i snimanje vozila i osoba koje bacaju otpad na divljim deponijama. Pored kamera, u cilju rešavanja ovog problema JKP „KOMUNALIJE“ je izgradilo reciklažno dvorište.

U reciklažnom dvorištu svi građani potpuno besplatno mogu da odlože razvrstan kabasti otpad, kao što je stari nameštaj, šut u manjim količinama, zeleni otpad, tekstil i tvrdu plastiku. Međutim, i dalje imamo problem sa postojanjem ovih malih divljih deponija, te tri najkritičnije tačke Orlovo naselje, naspram vrtića, Naselje Kamenjar i Njegoševu ulicu, odnosno naselje Nikola Tesla, svakodnevno čistimo. Rano ujutru se čisti već u 7:00 sati i do 13 sati se ponovo nepropisno odloži otpad, najviše nameštaj koji je kabast i zauzima prostor pored kontejnera.”- kaže Tamara Milković PR JKP „Komunalije”.

Zaprećene kazne za nelegalno odlaganje otpada, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima su novčane, u određenom fiksnom iznosu u rasponu, za fizička lica od 20 do 50.000, a za preduzetnike od 50 do 500.000 dinara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here