U Šidu otvoren vrtić za 140 mališana

0
345

U Šidu je svečano otvoren vrtić “Roda” u prisustvu rukovodstva opštine i ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović. Novoizgrađeni objekat je deo projekta “Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja”.

Nema bolje investicije od investicije u decu”, rekla je ministarka na svečanom otvaranju novog vrtića u Šidu i ukazala da je cilj Ministarstva prosvete da poveća obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, ne samo kroz izgradnju i povećanje kapaciteta, već i kroz usavršavanje i podizanje kompetencija zaposlenih.

Na taj način negujemo vaspitne forme i decu ovoga vremena da budu pripremljeni i osposobljeni za budućnost, na šta ćemo posebno biti ponosni. Nema boljeg cilja nego ulaganje u decu i zato gradimo i dograđujemo vrtiće, čime obezbeđujemo još 11.000 novih mesta za mališane širom Srbije„, rekla je Đukić Dejanović.

Novi objekat, u čiju je izgradnju je uložen 131 milion dinara prostire se na oko 1.100 metara kvadratnih, a moći će da primi 140 mališana, koji će biti raspoređeni u sedam vaspitnih grupa. Za opremanje vrtića didaktičkim materijalima i nameštajem izdvojeno je šest miliona dinara, a za svu decu sa teritorije opštine Šid, koja žive u seoskom i ruralnim područjima, Opština je obezbedila prevoz.

Izgradnja vrtića u Šidu, koja je počela u septembru 2022. godine, rezultat je saradnje Ministarstva prosvete i Svetske banke koja se sprovodi u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.  

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here