U Šidu uredno snabdevanje strujom večeras i tokom noći

0
959

Skoro 10.000 građana u Šidu je bez električne energije usled vremenskih nepogoda, a očekuje se da će večeras ili sutra ujutru, u zavisnosti od vremenskih prilika, kvarovi biti otklonjeni, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Ekipe rade u tri smene, radovi ne prestaju nijednog trenutka, u otežanim vremenskim uslovima, a izvode se na visini od 36 metara”, izjavila je Đedović posle sastanka sa predsednikom opštine Šida i direktorima Elektromreže i Elektrodistribucije Srbije.

Ona je zahvalila radnicima na požrtvovanosti i građanima na strpljenju, koji su, kako je rekla, i sami doprineli da se šteta brže sanira jer su radnicima prokrčili put do mesta havarije.

U subotu je oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom. Deo problema rešen je agregatima koje su obezbedila energetska preduzeća i državne institucije. Brzom reakcijom nadležnih službi je obezbeđeno stabilno vodosnabdevanje odmah juče ujutru, a svi vrtići, škole, sud, velike trgovine, pošta, imaju struju”, kazala je Đedović.

Ona je dodala da energetska preduzeća i Ministarstvo prate situaciju i u drugim delovima Srbije, gde su jake padavine naročito tokom noći prouzrokovale prolazne kvarove koji će biti otklonjeni u najkraćem roku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here