U Srbiji 2 miliona NELEGALNIH OBJEKATA, a Snežani opština SRUŠILA dvorišnu ogradu(?!)

0
3361

Kada je 2017. godine kupila kuću u sremskom selu Ogar, Snežana Maksimović, privatna preduzetnica iz Zemuna, ni slutila nije kakve je sve teškoće natovarila sebi na pleća. Naime, usled činjenice da su je lokalni moćnici prepoznali kao konkurenciju, na svaki mogući način nastoje da joj otežaju projekat koji je želela sa realizuje kupovinom pomenute kuće.

O čemu se tačno radi radi, pitali smo Snežanu:

S obzirom da sam vlasnica privatnog vrtića u Novom Beogradu, želela sam da ovde, u seoskoj atmosferi i daleko od gradske buke, napravim igraonicu za decu, pod vedrim nebom, sa propratnim objektima. Kupila sam kuću sa placem od 80 ari, ovde u Ogaru, i taj plac gleda na ulicu u dužini od 80 metara.”

No, kako kaže Snežana, ovdašnji kontraverzni biznismen, inače poverenik SNS-a za opštinu Pećinci, Milorad Pantić Luki, zbog bojazni od konkurencije, jer i sam ima projekte za okupljanje dece, pokušava da joj onemogući da realizuje svoje planove.

Posle letnjikovca, rekonstruisala sam ogradu prema ulicic kako bih zaštitila svoju privatnu imovinu,  jer je prethodna bila u ruševnom stanju. Opštinska inspekcija je naložila da srušim tu ogradu, iako sam prethodno predala projekat, zahtev i platila taksu. Posle toga, dobila sam neophodnu dozvolu koja je zatim oduzeta odbijanjem usaglašenog rešenja. Ko je dao nalog za rušenje, lako se može zaključiti.

Iako je postupak u upravom sporu i čeka se odgovor od Pokrajinskog sekretarijata na donetu žalbu o rušenju, nadležni organi Opštine Pećinci su požurili brže-bolje da pomenutu ogradu sruše, pa su otišli i korak dalje, vadeći deo betona u zemlji.  Srušeno je ukupno 40 metara ograde.

Nejasno mi je kako je država ažurna u slučaju moje ograde, a ne smeta joj nelegalni hotel na Kopaoniku niti vila Tome Nikolića, da ne pominjem da je cela Srbija premerežena nelegalnim objektima kojih ima oko 2 miliona. I sad, te objekte niko ne dira, a oštre se kandže na običnoj ogradi.”

Da u celom slučaju nisu čiste ruke i ljudima unutar lokalne samouprave svedoči i činjenica da, iako je nakon prethodnog rušenja, Snežana postavila žičanu ogradu kako bi zaštitili svoje zemljište, i ova ograda od najobičnije žice zasmetala opštinarima, pa su na nju okačili obaveštenje da se ista ukloni!

“Pored svega, dobila sam i kaznu jer javna površina ispred mog dvorišta nije bila pokošena, a levo i desno od mene, s kraja na kraj ulice, niko ne kosi javnu površinu, i niko zbog toga nije kažnjen. Eto dokle ide samovolja tog jednog čoveka za kojeg se govori da je Vučićeva desna ruka u Pećincima, te da postavlja policijske načelnike po Sremu – tolika mu je moć.”

Snežana se, zbog ovog, žalila Prekršajnom sudu u Pećincima ali je odbijena iz trivijalnog razloga, naime, nije potpisala prekršajni nalog.

Da li isti zakon važi za nju i za neke privilegovane građane?”- sada se pita apostrofirajući činjenicu da već pomenuti Milorad Pantić i sinovi, krijući se iza udruženja ribolovaca, grade u Donjem Tovarniku mini Zoološki vrt (o čemu su pisali KRIK i VOICE), a da ih Opština Pećinci zdušno pomaže u tome, kao da je i ona sama u privatnom posedu Milorada Pantića Lukija.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević/foto: privatna arhiva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here