U Sremskoj Mitrovici veliki problem nedostatak biciklističke infrastrukture

0
746

Ravnica je idealno mesto za vožnju bicikla, ali u gradovima, biciklisti se susreću sa brojnim problemima i preprekama. Biciklistička inicijativa iz Sremske Mitrovice svakog meseca organizuje vožnje pod nazivom „Kritična masa“ kako bi skrenuli pažnju na probleme biciklista u tom gradu.

Ovog puta, otišli su korak dalje, i u delo sproveli akciju „Centar bez automobila“, želeći da pokažu lepote svog grada kroz „Cikloture“ ali i nedostatke biciklističke infrastrukture.

Sremska Mitrovica, ravničarski grad u kome je sve blizu, idealno za svakodnevnu vožnju bicikla, međutim biciklisti se često susreću sa problemima kada je njihova bezbednost u saobraćaju u pitanju.

Kako vreme prolazi tako je sve više automobila koji su sve moćniji, pa je vožnaj biciklom vremenom sve manje bezbedna. Nedostaju nam biciklističke staze.“- kaže jedan od učesnika ove akcije.

Oni koji su na dva točka svakodnevno slažu se da je neophodno povećanje njihove bezbednosti.

Vozim trotoarom jer je kolovoz nebezbedan, što mi stvara problem u saobraćaju sa pešacima. Tako da je nedostatak posebnih staza za bicikle evidentan, kako za decu, tako i za odrasle.“ – tvrdi Mitrovčanka koji koristi ovo prevozno sredstvo.

Učesnici akcije se slažu da treba bicikliste vratiti na centralni trg,a automobilima zabraniti ulaz na pešačku zonu tokom dana.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here