U subotu tradicionalni „Vinski park“

0
1102

Šesti po redu „Vinski park“ održaće se u subotu, 26. avgusta, u mitrovačkom Gradskom parku, sa početkom u 17 časova i trajanjem do ponoći.

Gastro-vinski festival „Vinski park“ Sremska Mitrovica ušao je 2022. godine u najuži krug za nagradu „Turistički cvet“ koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, u kategoriji „Turističkih manifestacija“.

Posetioci uz kupovinu brendirane čaše imaće mogućnost da besplatno probaju preko 700 vina iz više od 100 vinarija iz celog regiona! Zemlja vinski gost je Slovenija, jedan od evropskih lidera u proizvodnji kvalitetnih vina. Pored najboljih vinarija iz Srbije, učestvuju i vinari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Moldavije.

Vinski park je najveći vinski događaj otvorenog tipa u našoj zemlji, po broju i kvalitetu izlagača i broju posetilaca.

Srem je jedan od prvih vinskih regija u Evropi i svetu, a prva loza je zasađena pod imperatorom Probom 276. godine. Fruška gora je unikatno vinogorje na kom podjednako uspevaju bele i crne sorte vinograda, a najveća priznanja stižu s najeminentnijih ocenjivanja u svetu. Cilj organizovanja „Vinskog parka“ jeste promocija Srema i Fruške gore u vinskom, turističkom i gastronomskom pogledu. Očekuje se velika poseta iz Srbije, a najavljeni su organizovani dolasci gostiju iz čitavog regiona. Uz najbolja vina, gosti mogu da probaju i najbolje delikatese iz cele Srbije, a za mlade ljubitelje vina biće organizovana i „Škola vina“ u Turističkom info centru.

U muzičkom delu programa, koji počinje u 17 časova, učestvuju „Imperial Strings“ (klasična muzika), „Neo Stereo“ iz Carajeva i DJ Jazzysad.

Organizator događaja je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica uz podršku Udruženja „Sinergija pozitivnih energija“, a pokrovitelji su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here