U vrtić u Pećincima vraćena deca „politički nepodobnih“ roditelja

0
443

Deca politički „nepodobnih“ roditelja iz Pećinaca, čiji su roditelji tvrdili da su izbačena iz vrtića voljom lokalnog poverenika Srpske napredne stranke Milorada Pantića Lukija, vraćena su u vrtić.

Opozicija u Pećincima smatra da je razlog povratka dece u vrtić zapravo pokušaj vlasti Srpske napredne stranke da se iz čitave priče izvuče kako bi javnost zaboravila na sva kršenja zakona koju je SNS činila u poslednjih godinu dana.

Saznali smo da su sa liste čekanja upisana sva deca koja su bila sporna u prethodnih godinu dana. Navodno, kako nam je rečeno, radi se na proširenju kapaciteta u objektima predškolske ustanove te su se stvorili uslovi da se sva deca vrate u vrtić. Ta tvrdnja nije tačna jer proširenje kapaciteta vrtića ni u jednom objektu nije započeto, niti se gradi novi vrtić kako je to ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić, pa i predsednik opštine Pećinci i sam lider pećinačkih naprednjaka Milorad Pantić Luki„, kaže Nikola Mažić, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke.

Mažić kaže da loaklna vlast pokušava da se na taj način izvuče iz čitave situacije.

Oni sada samo pokušavaju da se iz čitave priče džentlmenski izvuku jer je ogroman pritisak javnosti i svih relevantnih institucija u Srbiji na predškolsku ustanovu, a poslednji je reagovao i zaštitnik građana, što znači da ne postoji institucija koja se bavi Zakonom o obrazovanju ili pravu dece da nije donela odluku o koristi ispisane dece„, kaže ona.

Majke dece iz Pećinaca Jelena Mažić i Jelena Mihajlović obratile su se javnosti prošlog avgusta zato što su njihova deca, kako su rekle, nezakonito izbačena iz vrtića, jer su „obeležena od strane lokalnog moćnika Milorada Pantića Lukija„, inače poverenika SNS-a za Pećince.

Roditelji su tada rekli da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica učestvovali u protestima poljoprivrednika.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here