Učenici Medicinske škole razvili android aplikaciju za lečenje biljnim preparatima

0
715

Učenička kompanija Phytohelp (Fito help) koju čine petoro učenika Medicinske škole „Draginja Nikšić“ osvojila je drugo mesto na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija, i zajedno se sa još dve ekipe iz Vojvodine plasirala na Nacionalno takmičenje. Zamišljena učenička kompanija izradila je android aplikaciju koja sadrži informacije o suplementima i fito preparatima koji mogu da pomognu u samolečenju određenih zdravstvenih stanja.

Petoro učenika druge godine srednje škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice osmislili su učeničku kompaniju i preko nje razvili android aplikaciju za pomoć građanima u lečenju lakših stanja biljnim preparatima. Ova kompanija deo je projekta kojim su se predstavili na regionalnom takmičenju, a njih petoro zadatak su shvatili ozbiljno te svako od njih ima svoju ulogu u kompaniji.

Odabir proizvoda koji su se našli u aplikaciji poverena je učeniku druge godine farmaceutskog smera.

Kao svaka prava kompanija ozbiljno su shvatili i marketing i promociju.

Mladi preduzetnici vodili su o svemu računa pa i o izgledu same aplikacije, jer kako kažu, aplikacija mora biti razumljiva i jednostavna jer ako je komplikovana neće zaživeti kod korisnika

Na ovom projektu imali su pomoć profesora mentora Jelene Janjić, koja ovaj program sa učenicima sprovodi već petu godinu.

Na narednom takmičenju učenici će predstaviti svoju aplikaciju pred publikom i žirijem, pripremiće pauer point prezentaciju a ako odnesu pobedu otvara m se odlična prilika da učestvuju na Evropskom prvenstvu u Talinu.

rtv.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here