Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

0
468

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u mitrovačkoj Gradskoj kući, uručena su priznanja  dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije našeg Grada, koji su dali krv 70, 75 i 100 puta. Priznanje je uručila gradska organizacija Crvenog krsta.

Cilj obeležavanja ovog datuma je da se oda počast i priznanje svim dobrovoljnim davaocima krvi koji ovim humanim i nesebičnim činom pomažu da se spasu hiljade života.

Među davaocima krvi sa teritorije našeg Grada, koji su dali krv više od 100 puta je i Zoran Petrović iz Mačvanske Mitrovice. Dobroljni je davalac krvi već punih 40 godina.

Zoran Božović davalac krvi iz Sremske Mitrovice kaže: „Dao sam krv 80 puta, a sad primam nagradu za 75 davanja. Nikad kao davalac nisam odbijen, prvi put sam dao krv u vojsci, drugi put sam isto bio vojnik bila je teška saobraćajna nesreća, išao sam kući na autoputu kod Beograda iz zapaljenog autobusa Niš Ekspres sam izvukao trudnu ženu sa malim detetom i njoj sam dao krv. To je bilo 1986. godine, od te godine non-stop dobrovoljno dajem krv.”

Milena Matić iz Martinaca dobrovoljno je dala krv preko 70 puta i pozvala je mlade da se pridruže ovim akcijama.

Dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba između 18 i 65 godina koja zadovoljava određene kriterijume i koja svojim davanjem ne ugrožava svoje zdravlje ili zdravlje pacijenata.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here