Usvojen plan razvoja Sremske Mitrovice do 2030. godine

0
756

Na 29. sednici skupštine Grada Sremska Mitrovica, usvojena je Odluka o Planu razvoja Grada za period 2023-2030. godine. Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, ovo je strateški, planski dokument, koji će biti putokaz i vodilja za dalji razvoj Grada tokom narednih sedam godina.

Samardžić je rekao da je u izradi plana korišćen multisektorski model planiranja, koji pored javnog sektora uključuje i privatni, odnosno privredni sektor, ali i građane, odnosno predstavnike udruženja građana i civilnog sektora.

Po izradi Nacrta Plana razvoja, isti je dat na javnu raspravu koja je trajala od 28. aprila do 13. maja kada je omogućeno stručnoj i ostaloj javnosti, kao i predstavnicima udruženja građana i svim građanima da se uključe u taj proces, daju svoje primedbe i konkretne, jasne i kvalitetne predloge. Oni su, tokom završne javne debate koja je organizovana 16. maja uzeti u razmatranje i našli svoje mesto i u Planu razvoja Grada, ali i u nekom od ostalih strateško planskih akata kratkoročnijeg karaktera.

Posmatrajući dalji razvoj Grada ovde se priča ne završava, ovo je samo planski dokument, a na lokalnoj samoupravi je da prati njegovu implementaciju, kao i realizaciju planom zacrtanih ciljeva i efekata koji žele da se postignu, zaključio je Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here