Uvode se KOVID propusnice u Srbiji

0
1438
Tanjug/Zoran Žestić

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se u Srbiji uvedu kovid propusnice. Prema saznanjima Blica uredba o uvođenju kovid sertifikata trebalo bi da bude usvojena na sutrašnjoj sednici Vlade.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je ranije da će na sednici tog tela da se razmotri da li je potrebno bilo šta dodatno da se uradi.

Ona je kazala i da se u ovom trenutku traži modalitet za uvođenje kovid propusnica na način da ne bude moguća zloupotreba i falsifikovanje.

Izvor blizak Kriznom štabu za „Blic“ rekao je pre sednice da će kovid propusnice zaživeti i kod nas i da je sada pravi trenutak za to.

  • Od kovid propusnica se nikada nije odustalo, samo se tražio model da se sprovedu. Prema trenutnom planu one bi za početak važile u klubovima, kafićima, splavovima… Ali samo kada je u pitanju noćni život. Mladi ljudi i svi oni koji posećuju takva mesta visokog rizika za zaražavanje, a to su mesta gde se igra peva, gde se u malom prostoru okupljaju ljudi, tu je potreban poseban oprez. Svakako da je možda potrebno uvesti i za dnevne izlaske, ali u svakom slučaju one se neće tražiti za ulazak u prodavnice, apoteke, ambulante… Dakle, moguće je da će zaživeti ovaj model, što će se znati nakon sednice Kriznog štaba – kaže nezvanično izvor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here