Za Vaskrs i 1. maj na Fruškoj gori sve vikendice pune: SMEŠTAJ – NEMOGUĆA MISIJA!

0
11136

Kako stoje stvari, za ovogodišnje spojene Vaskršnje i prvomajske praznike, nema prazne vikendice ili kuće za iznajmljivanje na Fruškoj gori. Višegodišnja neizvesnost epidemijom i ekonomskim potresima, doveli su do toga da u prirodu i na selo sada idu svi, pa i oni koji inače nemaju tu naviku. Potražnja za vikendicama i kućama sa dvorištem drastično je skočila, a uskoro nas očekuje kulminacija u begu iz gradova, jer se, pored Vaskrsa, slavi i Prvi maj, praznik rada, kod nas još i sinonim za roštiljanje u prirodi.

Ka pojedinim mestima na popularnom Fruškaću već su spremne kolone vozila, ne samo iz sremskih opština, već i iz Beograda i Novog Sada, a kako se saznaje cena iznajmljivanja vikendice po danu kreće se od 50 do 100 evra. U nju obično može da stane jedna prosečna porodica. Na nekim mestima mogu se naći i prostrane kuće sa bazenima i raznim dodatnim sadržajima, pa se cene takvih više hacijendi nego vikendica kreću od 100 do čak 300 evra po danu.

Ove godine ima mnogo Novosađana i Beograđana koji zovu više nego inače. Mogu vam reći da je sve popunjeno, skoro da nemamo mesta. Za Prvi maj smo već izdali vikendicu. Uglavnom dolaze četvoročlane porodice iz Beograda. Sve vikendice u ovom naselju su iznajmljene za praznike. Priroda je predivna, a opet kuće nisu toliko skupe, od 20, 30 do 40 evra po danu – rekla nam je Jelena iz jednog vikend naselja kraj Dunava.

Čerević, Banoštor, Vrdnik, Čurug, Čortanovci i druga manja mesta postala su tako neka od najtraženijih u našoj zemlji. Trgovci nekretninama kažu da je cena iznajmljivanja vikendica na Fruškoj gori na nekim mestima skočila i za 50 do 80 odsto.

Dobar deo vikendica ovde se prodaje godinama, ali niko neće da ih kupi, a ljudi opet neće da ih daju za 10.000 evra koliko realno vrede. Ali mi se brzo snađemo, mnogi su ih malo preuredili i već mesec dana imaju dobar izvor zarade. Svašta sada iznajmljuju za 30 ili 50 evra. Oni koji su već u ovom biznisu kao ja većinom su skinuli apartmane i kuće sa sajta „Booking“, jer je sve bukirano, zovu poznanici sa svih strana. Kod mene je jedna ruska porodica iznajmila vikendicu na dva meseca – kaže Dejan iz Vrdnika.

Roditelji koji mogu da rade od kuće shvatili su koliko im je dvorište dragoceno zbog dece, ali i ljubimaca. Deca nastavu prate preko interneta, pa nisu vezana za grad, a i u kada se čovek makne iz urbanih središta nema više ni dosadne, a sada i opasne gužve i redova.

Što se tiče vremena, meteorolozi najavljuju promenljivo sa mogućim padavinama. Za vikend nas očekuje promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme sa mogućom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here