Završna priredba predškolaca PU „Pčelica”

0
473

U hali Poslovno-sportskog centra „Pinki“, održana je završna svečanost Predškolske ustanove „Pčelica”, u kojoj su učestvovala deca koja pohađaju pripremni predškolski program. Na taj način, predškolci iz svih seoskih i gradskih vrtića oprostili su se od svojih vaspitača tradicionalnom završnom manifestacijom.

Srećan polazak u školu predškolcima su poželeli predstavnici lokalne samouprave na čelu sa mitrovačkom gradonačelnicom Svetlanom Milovanović:

Grad, u želji da pomogne roditeljima, plaća 85% cene boravka dece u vrtiću, a cilj nam je da stvorimo i što bolje uslove za boravak dece i njihovih vaspitača u objektima. Podsetila bih na prelep moderni objekat ove ustanove u Laćarku koji je u skorije vreme sagrađen, kao i na rekonstrukciju starih objekata. Za vrtić „Maslačak” u naselju 29. novembar, urađena je projektna dokumentacija, a radiće se njegova celokupna rekonstrukcija. Pored toga, uradili smo projektnu dokumentaciju za Mačvansku Mitrovicu, kao i za naselje Mala Bosna, gde planiramo potpuno nove objekte. Takođe, u toku prošlog leta uradili smo sanaciju objekta „Bubamara” u naselju Matija Huđi, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Na završnoj priredbi učestvovao je veliki broj mališana iz 6 gradskih objekata i mališani iz 14 sela uključujući Laćarak i Mačvansku Mitrovicu, a gledalište je bilo malo da primi svu zainteresovanu publiku. Program završne svečanosti  činile su uglavnom muzičke tačke, uz prigodnu koreografiju. Uz originalne kostime, narodne nošnje i didaktička sredstva deca su plesala uz muziku, kola, pesme za decu ali i zabavne numere.

Ovo je zaista jedan veličanstven događaj i vrlo emotivan, kako za decu i roditelje takođe za sve nas koji radimo u predškolskoj ustanovi. Takoreći, deca kod nas borave svakodnevno i po više godina i negde je prirodno i normalno da se mi zbližimo i zavolimo da postanemo jedna velika porodica i u skladu s tim naravno svaki oproštaj i ispraćaj je veoma emotivan za sve. Ove godine ispraćamo 620 predškolaca, svim mališanima koji su pohađali pripremni predškolski program želim sreću u budućem školovanju i u životu.“ – zaključila je Biljana Cvijetić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here