Zbog jezera BELI KAMEN u Bešenovu NIKAD VEĆE CENE i tražnja za nekretninama

1
2348

Fruškogorsko selo Bešenovo jedan je od odličnih primera kako infrastruktura može da utiče na razvoj sela. Kako ističu u Mesnoj zajednici, potražnja za nekretninama je u porastu.

Cene nekretnina u selu rastu za jedno tri puta. Samo u protekle tri nedelje prodato je šest kuća, za utrostručenu cenu vrednosti – kaže Dragoljub Laketić, predsednik Saveta MZ Bešenovo.

Selo na obroncima Fruške gore, koje ima oko 1.000 stanovnika koji se mahom bave poljoprivredom, u letnjoj sezoni posebno je atraktivno zbog blizine jezera Beli kamen. Na toj lokaciji trenutno se izvode radovi na rekultivaciji zemljišta. Potom sledi biološka rekultivacija, koja obuhvata sadnju izabranih biljnih vrsta prilagođenih području.

Veća pristupačnost, dobra povezanost sa administrativnim centrima, turistički potencijal, popularizovali su kupovinu kuća na selu smatraju nadležni.

Nameravamo da od Bešenova i ovog dela Fruške gore napravimo ozbiljnu turističku oazu – rekao je u junu ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

I ove kao i prošle godine vikendice, vile i kuće na obodu grada su više nego tražene, a Fruška gora nesumnjivo se izdvaja po tražnji. Pandemija korona virusa uticala je na to da potražnja za vikendicama poraste za neverovatnih 50 odsto, pa su tako nekretnine u predgrađu i na obodu gradova dočekale „svojih pet minuta“.

Pre pojave pandemije korona virusa malo ko se uopšte i interesovao za kupovinu kuća, posebno ne na obodima gradova, a cena u odnosu na 2019. godinu skočile su skoro za pet puta.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. L./foto: Shutterstock)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here