Homoseksualac se prepao policajke!

0
136

Udruženje građana „Egal“ danas je najoštrije osudilo ponašanje policajca iz Sremske Mitrovice koji je članu tog udruženje homoseksualne orijentacije, umesto da pomogne, ponudio upoznavanje s koleginicom.

„Član ‘Egala’ V. L. (30) iz jednog sela pored Sremske Mitrovice već neko vreme prima preteće poruke sa mobilnog telefon nepoznate osobe zbog toga što je gej“, navodi u saopštenju „Egal“, dodavši da je V. L. otišao u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici kako bi prijavio pretnje.

Navodi se i da je „V. L. naišao na nezainteresovanost oficira za njegov slučaj“ i da je „inspektor cinično rekao da čeka reakciju javnog tužioca i da ako opet bude imao problem nazove 192“.

Zatim mu je ponudio da ga upozna s koleginicom, kako bi mu pomogli da se vrati na pravu stranu„, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da inspektor nije hteo da se predstavi žrtvi niti da ga uputi na oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova sa LGBT zajednicom koji je nadležan za tu teritoriju.

„Egal“ u saopštenju izražava očekivanje da će policija i drugi državni organi najhitnije da pruže pomoć članu tog udruženja i reše ovaj slučaj, „pošto je mobilni broj, a samim tim i identitet osobe koja mu je pretila poznat„.

Pored ovog slučaja, „Egal“ je u poslednja 24 sata zabeležio i da je u Kragujevcu prećeno jednoj lezbejki.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here