ISPOVEST OČAJNOG OCA: Snaja i njen ljubavnik mi ubili sina, a sada traže da ih oslobode!

0
3618

Jovan Grčić, otac pokojnog Nemanje Grčića, u ispovesti kaže da mu je mučno da u sudnici gleda Danijelu Đilasović i Zorana Dimića, koji su okrivljeni za ubistvo njegovog sina.

Podsećanja radi, Nemanja Grčić je sa ženom bio u apartmanu na Fruškoj gori kada je, kako se navodi u optužnici, 25. aprila 2019. maskirani Zoran Dimić ušao i ispalio smrtonosne hice. Dimić i Đilasovićeva se terete za ubistvo, odnosno ubistvo pomaganjem. Istragom je utvrđeno da je optužena kobne večeri ostavila odškrinuta vrata od sobe.

Nemanja je ležao na krevetu, a kada je ugledao Dimića, skočio je prema i usledilo je rvanje, nakon čega je Dimić pucao. Danijela je prvo istražiteljima rekla da su vrata apartmana bila otvorena jer je bilo vruće, da je napadač nju odgurnuo i napao njenog muža.  

Nemanja je pre odlaska na kobni vikend sa ženom rekao da se boji da će ga ona „namestiti“ i da će mu se nešto desiti. Nažalost, bio je u pravu. Ovo kaže Jovan Grčić, otac Nemanje Grčića (37) iz Beograda, koji je pre dve godine ubijen u Vrdniku.

Zbog Grčićeve smrti uhapšena je njegova supruga Danijela Đilasović (43) i njen navodni ljubavnik Zoran Dimić (52) iz Subotice. U toku im je suđenje pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, a oboje su negirali zločin. Dok čeka ročište, koje bi trebalo da se održi danas, Jovan Grčić kaže da mu je mučno da u sudnici gleda optužene, a naročito mu teško pada to što njegova snaja, kako kaže, ne pokazuje kajanje.

Prvo nije ni želela da iznosi odbranu, a kasnije se predomislila, ali nije htela da odgovara na pitanja. Njena priča nije tačna. Priznala je da poznaje optuženog Dimića, ali ne i da su u vezi, a ja sam privatnom istragom sve saznao. Tvrdila je i da je Nemanja nju pozvao u Vrdnik, jer je imao tamo sastanak s nekim, a istina je da je ona insistirala da on krene s njom, jer je ona imala poslovni sastanak – priča Grčić i dodaje da ga je povredilo što je odbrana tražila da Dimića i Danijelu puste iz pritvora.

Pogodilo me je to što je njihov advokat tražio da ih puste, njega s nanogicom, a nju bez, jer više ne postoji interesovanje javnosti za slučaj, i ubistvo mog sina nikoga više ne zanima – priča otac i dodaje da je sud odbio predlog odbrane.

On kaže da motiv ubistva nije utvrđen.

– Sumnjam da je Danijela rekla Dimiću da je Nemanja opasan i da će razotkriti njihovu romansu, pa je čoveka to podstaklo da dođe i ubije ga – kaže sagovornik.

– S Nemanjom sam bio blizak. Danijelu je upoznao u kafićima, a dok je on bio u zatvoru, ona ga je posećivala. Zaljubio se i odlučio da otpočnu zajednički život kada je izašao na slobodu. Dobili su decu, ali su im se odnosi pogoršali, a on je uz pomoć druga iz zatvora, koji je iz Subotice, otišao u Beč – priča Jovan:

– Pred ubistvo je došao u Srbiju i javio joj se da vidi decu. Danijela se tada ponašala lepo prema njemu. Bila je toliko raspoložena da je bilo očigledno da nešto nije u redu. Rekla mu je da tokom vikenda ima poslovni sastanak u Vrdniku i da bi mogli da odu zajedno. Nemanji se nije išlo, ali ga je tri dana ubeđivala, pa je sav nevoljan krenuo, i eto šta se desilo.

Inače, ubijeni Grčić bio je poznat policiji, robijao je i navodno bio deo kriminalne grupe iz Vojvodine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Foto: Ana Paunković

(Jelena Ivić/Kurir/foto: privatna arhiva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here