„Ako si Rom, ne znači da nećeš biti uspešan“ GEORGINA SREĆNA ŠTO ŽIVI KOD HRANITELJA!

0
2724

Hraniteljska porodica, za svako dete koje nažalost ne živi sa svojim biloškom roditeljima predstavlja veliku prekretnicu u životu. Milion pitanja, briga, kako će se snaći i uklopiti, i da li će ih ti neki ljudi zaista voleti svim srcem.

Georgina Nikolić (17) iz Sremske Mitrovice ni ne zna za drugačiji život, jer je od pete godine kod hranitelja. Večiti optimista i sa osmehom na licu, Georgina gazi sigurnim korakom kroz život. U jedno je sigurna – da su učenje i vredan rad siguran put ka uspehu i zato od budućnosti ne strepi.

U hraniteljsku porodicu sam došla sa 5 godina. Kod njih odavno imam sigurnost, imam osećaj kao da su mi prava porodica. Ne sećam se baš najbolje svega, ali nikad neću zaboraviti taj miris kad sam ušla u kuću. Mene on asocira na dom i porodicu – počinje svoju priču mlada Georgina.

Slobodno vreme koristi da usavršava svaki hobi kojim se bavi, ali i zabavom na društvenim mrežama.

Sa tik tokom sam krenula 16 maja. Cilj mi je bio da se zabavim jer mene inače jako interesuje snimanje i slikanje. Nisam se nadala tolikom uspehu. Inače, iza toga se krije jedna zanimljiva priča. Sve je počelo kad smo išli kod rođaka moje hraniteljice i kad sam izašla sa sestrom i njenim društvom napolje i videla zvezdu padalicu. Prvo sam zamislila želju da budem u vezi sa simpatijom pa sam se predomislila. Da ipak budem uspešna na Tik Toku. Ali nisam nešto verovala da će se ostvariti, jer sam mislila da je to samo mit. Pre svega toga sam bila banovana dva puta i htela sam da odustanem ali mi je majka hraniteljice rekla da ne odustanem i da napravim profil opet: „treća sreća“– priča tinejdžerka.

Loših komentara ima, ali Georgina je sigurna u sebe i ne osvrće se na zlorude poruke.

Na loše komentare ne obraćam pažnju, jer to pišu deca koja su nevaspitana. Dobri komentari me stvarno oraspolože jer vidim da me neko podržava.

Uprkos mladosti, Georgina razmišlja o svojoj budućnosti, koju je, kako kaže, već zamislila.

Planovi za budućnost su mi da završim školu i da postanem najpoznatija frizerka u Srbiji, i da uspem još više na društvenim mrežama. Naravno, jako bih volele da se bavim i poslovima koji su usko povezani sa mrežama, jer to je takođe ono što jako volim – objašnjava Georgina.

Georgina, sazrela i pre vremena, već sada ima važnu poruku za sve koji su u sličnoj ili istoj situaciji kao i ona.

– Poruka za sve ljude koji su u istoj situaciji kao ja je da ne odustaju od svojih želja i ciljeva i da se ne brinu. Ako su u hraniteljskoj porodici, to može biti i najlepša stvar na svetu, i da se ne obaziru na ružne reči što pojedini govore, jer njih će uvek biti. Nije istina ako si Rom ili neke druge nacionalnosti da ne možeš uspeti u životu, uz malo truda sve je moguće, verujte mi – poručuje Georgina.

Velika želja da postane uspešna frizerka, nije bacila u senku njene ostale talente, kojih ima podosta.

Znam da crtam i trudim se da razvijem talenat pevanja, to su mi isto velike želje, ali dostižne, jer kao što sam rekla uz malo truda je sve moguće.

Ljubavi joj ne manjka i to joj je, kaže kao velika, glavni pokretač u životu.

Ostajem nasmejana i pozitivna jer znam ko sam i koliko vredim, a i najviše obraćam paznju na pozitivne komentare, koje dobijam svaki dan. Moj život u hraniteljsku porodici je predivan. Presrećna sam što sam tu gde sam jer mogu da se školujem i živim normalan život. Drago mi je što sam okružena ovim predivnim ljudima i prijateljima, koji mi pružaju ljubav i podršku svaki dan. Nekad je bolje biti u hraniteljskoj porodici nego sa pravim roditeljima, ukoliko oni nisu sposobni da ti pruže normalan život. Takođe hoću da se zahvalim Danieli Sladić na svemu i da joj kažem javno da je volim najviše na svetu – završava svoju priču Geogina.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO 

(Pavle Ivković/Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here