Aleksa Kondić iz Rume – šampion “Slagalice”!

0
713

Nezvanični šampion Srbije u znanju postao je Rumljanin Aleksa Kondić, koji je pobedio u 160. ciklusu RTS-ovog kviza Slagalica.

Aleksa je po zanimanju diplomirani politikolog, a zaposlen je u naučnom odeljenju rumske biblioteke.

Za ovaj kviz sam se pripremao ceo život„, kaže Aleksa, kojem je čitanje i posao i hobi je rje na svom radnom mestu okružen sa 20 hiljada knjiga. Znanje je, kaže, sticao radoznalošću a hrabrost podrškom okoline. Ona je bila i rešenje jedne od asocijacija.

Slagalica je kviz koji gledam od malih nogu, skoro dve decenije pratim i oduvek sam znao da ću da se prijavim. Naprosto, trebalo je da skupim dovoljno i znanja i hrabrosti da bih mogao da učestvujem, ova pobeda je za mene zaista ostvarenje sna, jer sam želeo oduvek da pobedim, verovao sam u sebe”, navodi Aleksa Kondić, pobednik 160. ciklusa Slagalice.

Uspehom u kvizu RTS-a, dvadesetdevetogodišnji Rumljanin, radost je doneo i kolegama u Gradskoj biblioteci.

Jako smo ponosni na našeg kolegu Aleksu, iako smo okruženi knjigama, često umesto enciklopedija konsultujemo njega, budući da su njegova znanja temeljna, opširna, inače, on je i sjajan kolega”, ističe Ivana Kostadinović, bibliotekarka. Aleksa je godinu dana mlađi od “Slagalice”. Omiljena igra mu je “Ko zna, zna”, a oblasti – istorija, politika i sport.

Sve što radite, da biste radili dobro, morate voleti, tako i ja volim da saznajem nove stvari, volim da upijam znanje, i to je nešto što mi pomaže, ako nešto ne volite, neće vam to ići, čitam enciklopedije, knjige”, dodaje Aleksa Kondić, pobednik 160. ciklusa Slagalice.

Aleksa Kondić kaže da mu je pobeda u Slagalici, podstrek za dalji rad i usavršavanje. Deo novčanih sredstava od nagradnog fonda uložiće da obogati kućnu biblioteku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here