Aparati koji će olakšati spremanje vaših omiljenih jela

0
743

Činjenica je da zbog poslovnih obaveza ponekad nemamo vremena da se bavimo spremanjem hrane, ali neredovna ishrana, loši i neizbalansirani obroci mogu oduzeti mnogo više vremena zaregulaciju zdravstvenog stanja nego pola sata ili sat koje bismo odvojili da za svaki dan pripremimo nešto zdravo i ukusno.

Naročito ako imamo porodicu i malu decu, potrebno je pronaći vreme, način i oruđe kojima bismo im usadili navike o zdravoj ishrani. U tome kako da pripremite zdrave ali ukusne obroke, pomoći će vam ovaj tekst.

Posvetite mu nekoliko minuta pa obradujte svoj kuhnjski asortiman aparatima uz koje je svako kuvanje lakše – bilo da imate iskustva u kulinastvu ili ste početnik.

Slow Cooker ili “krčko” – za domaću kuhinju kao kod mame

Recepti za ukusna jela iz slow cookera pripremaju se istim redosledom kao i u tradicionalnom kulinarstvu, samo što više ne morate provoditi sate pored šporeta, nadgledajući i pazeći na odgovarajuću temepraturu ringle. Vaše sarme, sočno meso, čorbice ili prebranac možete i sami priremati uz aparat sa sporo kuvanje.

Sporo kuvanje očuvaće sve arome, ukuse, bez potrebe za dodatnim ulivanjem ulja ili masti, hrana će se skuvati u sopstvenom soku – a neće zagoreti!

Ekspres lonac – ušteda vremena i hrana za nekoliko dana

Još jedan aparat koji značajno smanjuje vreme posvećeno šporetu i umeće kuvanja različitih specijaliteta jeste ekspres lonac. Više ne morate žarko iščekivati nedeljni odlazak kod mame na ručak kako biste pojeli nešto domaće, već za samo sat vremena možete pripremiti ručak za celu porodicu.

Moderna aparatura omogućila da vaš ubrzani tempo života ne pati zbog želje za zdravom i ukusnom hranom. Uz jedan ekspres lonac imaćete priliku da se u sočnim sarmama i drugim specijalitetima uživate nekoliko dana.

Friteza na vruć vazduh – upoznajte pohovane a zdrave obroke

Činjenica je da svi volimo pohovano meso i pomfrit ali isto tako ne smemo zanemariti i činjenicu da previše ovako masnih obroka može značajno urušiti naše zdravlje i fizički izgled. Moderna tehnologija uspela je da napravi kompromis između naše ljubavi prema ovakvoj vrsti brze hrane i potrebe da izgledamo lepo i budemo zdravi.

Friteza na vruć vazduh ne zahteva ogromne količine masnoće kako bi meso ili povrće bilo hrskavo i sočno, već funkcioniše po principu cirkulacije vrelog vazduha. U nju možete ali i ne morate dodati samo jednu kafenu kašičicu ulja i nakon procesa “pohovanja” uživajte u zdravim obrocima bez potrebe da se odričete omiljenih ukusa.

Aparati za moderne i tradicionalne slatkiše

Ko još ne voli sočne, slatke vafle ili topli i mirišljavi bakin kolač? Iako je baka imala tradicionalni, glomazni aparat iz kojeg se pušilo mirišljavo testo i tako mamilo decu iz kuće i komšiluka – moderno vreme zahteva moderne alternative, napravljene tako da ni po čemu ne uzurpiraju ukus kolačića – jedino je potrebno da ste upamtili recept za bakin – bakin kolač.

Uživajte u hrskavim bakinim keksićima, ili filujte “domaće” vafle pudingom, kremom i voćem, bez odlaska u omiljenu palačinkarnicu. Modernim aparatima za brzo spremanje hrane možete deci napraviti i hrskave kornete, voćne korpice ili mini krofnice. Jedini problem je što nestaju brzinom svetlosti i nikada ne uspete na napečete dovoljno.

Moderni kuhinjski aparati donose najukusnije gurmanluke u vaš dom, bez potrebe da na njih utrošite čitav dan ili celu ušteđevinu. Jednostavni su za upotrebu i veoma su atraktivni, pa na njima možete i decu učiti gastronomiji.

(Nataša Sremac/Avokado.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here