BAHATI SE tvrdeći da Vučić stoji iza njega! ZBOG NJEGA se Manđelos zove BALVAN SITI!

5
15121

Višegodišnje bahato ponašanje političkog aktiviste iz Manđelosa, Ranka Trivunovića, poznatijeg po nadimku Balvan, u poslednje vreme kao da kulminira. Nekoliko meštana, nezadovoljno zbog činjenice da je Trivunović nelegalno podigao tovilište u sred sela, te da zbog njega udišu smrad i truju se, zajedno sa svojim porodicama, najavilo je i radikalne akcije kako bi skrenuli pažnju na svoj problem.

Godinama trpimo Rankovu bahatost. Stalno se krije iz nekih rodbinskih odnosa sa braćom Vučić i njihovim ocem Anđelkom kojem, kako se hvali, radi zemlju. Ponaša se kao da je gazda, ne samo u Manđelosu, nego širom Srema. Navodno, bez njegovog odobrenja se ne može niko zaposliti ni u mitrovačkoj Bolnici, niti u nekom preduzeću, a koliko te njegove usluge koštaju, Bog sveti zna.”- jadikuje meštanin koji je, straha radi, želeo da ostane anoniman. Drugi ozlojeđeno dodaju:

Zbog njega nam je selo postalo predmet ismejavanja širom Srema, pa nas zovu Balvan siti, kao da ovde živi neki neljudi i glupaci, a ne čestiti domaćini.

U međuvremenu, Trivunović je, na kupljenom placu u sred sela, bez ikakve dozvole podigao tovilište u kojem gaji svinje. Najbliže komšije kažu da je temelj tovilišta gotovo na samoj granici sa njihovim dvorištima, a smrad im ulazi pravo u kuhinje.

Navodno, opominjali su ga, ali on se prema tim opomenama odnosio drsko i bahato, stalno se pozivajući na predsednika Vučića.

“Kaže da sve što radi, radi za Vučića i stalno se krije iza predsednikovog imena. Ne verujemo da Vučić zna za to i zato tražimo da sve izađe na videlo, pa kom opanci, kom obojci.”- navodi jedan od komšija, dodajući:

“Nama preti da će da nas iseli iako smo mi starosedeoci koji ovde žive generacijama, a on je doseljenik. Ako nam smrdi, kaže, možemo da kupimo stanove na Terazijama, pa nek nam tamo miriše. Zašto bi mi išli sa svoga, sa temelja na kojem smo vekovima. Kad pozovemo inspekciju i druge nadležne službe, svi nam govore, ne smemo, iza njega stoje braća Vučić. Pa ovo je gore nego da smo na Kosovu!”

Ja bi voleo da mi dođe Vučić lično i da čujem iz njegovih usta, da ovo što je moje od dedova nasleđeno, nije više moje nego Ranka Balvana. Al’, da vam kažem, ja u to čisto sumnjam, nego mislim da se Ranko samo krije iza Vučića, a da Vučići o tome ništa ne znaju.”- gotovo vičući, kazuje drugi meštanin koji nam se predstavio kao Milan Malbašić. Kaže:

Kupio je plac od komšije Bore Mataruge, slagao da će tu da drži mašine, da neće zidati ništa, a evo sada od njegove farme do mog prozora nema ni 20 metara i sve inspekcije ćute. Neće da se zameraju.”

Podsećanja radi, Ranko Trivunović je u lokalnu politiku ušao nakon pobede SNS-a 2012. godine. Pratio ga je glas da nema ni osnovnu školu, tako da je ubrzo stekao nadimak Balvan. Ipak, nakon nekoliko godina, iako se pohvalio da je stekao diplomu srednje saobraćajne škole –nadimak mu je ostao. Niko u selu ne zna kada je pohađao nastavu i polagao ispite.

Svojevremeno je skandal izazvala činjenica da je zaposlen kao šofer u lokalnoj mitrovačkoj Galeriji iako ta ustanova kulture nije ni imala automobil. Čak je i lokalno Tužilaštvo reagovalo, ali je postupak ubrzo pao u zaborav.

Nakon toga, pretvorio je, uz odobrenje vladike sremskog Vasilija, u kafanu, legat poklonjen crkvi, u samom centru grada, no ni tu se nije proslavio, pa je ta kafana, poznata po tome što je slika počivšeg Patrijarha Pavla visila pored ulaznih vrata u toalet – ubrzo bankrotirala.

S vremenom, Ranko Trivunović se vratio u svoje selo Manđelos i odlučio da se posveti poljoprivredi i, kako po selu voli da se hvali, obradi zemlje Anđelka Vučića, oca predsednika Srbije. Nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Trvinunovićem, tako da nismo mogli da proverimo tačnost priča koje kolaju za njim, ali da je tovilište nelegalno ozidano, bez adekvatnih dozvola – to stoji!

Očekujemo da se, najzad, i nadležni inspekcijski organi ohrabre, bez obzira na to o kome je reč – i reaguju!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević/foto: SremOnline)

5 COMMENTS

  1. Podrška za Ranka vrednog čoveka, čim malo uspeš u selu i otrgneš se od letargije komšija oni te zamrze i pozavide od ljubomore uspeha..

  2. Komentar koji napisah, nije objavljen,a da sam negirala iznete tvrdnje, verovatno bi se prikazao. Žalosno

  3. Svako mesto u Srbiji ima nekog svog balvana, koji radi šta mu je volja. A vi Mesi, pustite tog „vrednog“ čoveka neka vam napravi sinjac ispod prozora. Veza sa AV postoji, jer mu je „brat“ dolazio na slavu. Nego, nikako da saznamo ko su vlasnici one tri kuće na obali Save, koji su nam još zabranili prolaz tablom PRIVATNI POSED. Čiji su oni balvani?

  4. Šta ga ono Vladimir Petković nije poslušao kao gradonačelnik pa je odma smenjen i postao okoreli opozicionar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here