Budućnost je u investicionom zlatu

0
449

Kada razmišljamo o budućnosti želeli bismo da ona bude sigurna, mirna i bezbedna, a to se uglavnom odnosi na to da štedimo za stare dane i da tada ne zavisimo ni od koga. Naravno, i da svojim potomcima imamo šta da ostavimo kao kapital koji oni treba da nastave da umnožavaju i grade sebi bolji život. Uvek je pitanje kako to uraditi, koji je najsigurniji način da ono što štedimo zadrži svoju vrednost na duži rok. Ono što svoju vrednost drži stabilnom godinama, ali i čemu vrednost samo može da raste – jeste zlato, i to investiciono zlato.

Sve veća nadmoć zlata

U doba recesije koja se javlja u sve više zemalja, a usled ekonomske krize koja je nemilosrdna, zlato je uspelo da dostigne svoju rekordnu vrednost i time pokazalo da je i dalje sigurno utočište za investitore. Tome u prilog govori i činjenica da je sve više zemalja koje prave zalihe zlata, kao što je, na primer, Kina. U trenucima kada vrednost stabilnih valuta poput dolara i evra  pada, a cena zlata dostiže nezapamćeni nivo, jasno je šta je to što je bolja preporuka za ulaganje.

Za investiciono zlato Beograd je pravo tržište

Kada se pitate gde da krenete da tražite firmu za investiciono zlato Beograd kao prestonica i poslovni centar zemlje predstavlja možda najbolji izbor. Ima nekoliko firmi koje se bave time, ali i pojedine zlatare koje u svojoj ponudi imaju i to zlato. Investiciono zlato ne treba mešati sa zlatom koje se kupuje kao nakit, već su to zlatne poluge i pločice određene čistote. Poreklo tog zlata je uglavnom inostrano, iz evropskih livnica, a te poluge i pločice proizvode se po najstrožim standardima koji se odnose na kvalitet proizvoda i sam proces proizvodnje koji mora poštovati ekološke standarde.

Kako izabrati pravu firmu za saradnju

Kada kupac treba da izabere firmu u kojoj treba da investira u kupovinu investicionog zlata, veoma je važno da se najpre o njoj raspita i da se uveri da joj je reputacija besprekorna. Zatim, da je to firma koja sarađuje sa renomiranim proizvođačima koji sertifikatima mogu da garantuju za kvalitet zlata. Zatim, treba naći one koji mogu pružiti najpovoljniju cenu za robu koja je legalno uvezena sa celokupnom carinskom papirologijom. Takođe, posebno je važno da firma ima kontinuitet u snabdevanju kao i obezbeđene zalihe na stanju.

Kako se investiciono zlato iznosi iz zemlje

Kada neko investira u Srbiji u investiciono zlato, ne postoje prepreke da ga u slučaju potrebe iznesu iz zemlje, s tim što je potrebno sprovesti određene procedure. To je pre svega nabavljanje dozvole od nadležnog ministarstva zaduženog za trgovinu, a to se odnosi i na fizička i na pravna lica. Zatim, tu je i potrebno platiti određenu taksu, ali i na carini priložiti fakturu koja je dokaz o kupovini. Kada se govori o vrednosti koja se može izneti iz zemlje, ne postoji neko ograničenje, ali je potrebno u zahtevu koji se podnosi ministarstvu navesti vrednost, ali je mnogo važnije da se navede tačno poreklo i vlasništvo.

Investiciono zlato predstavlja sigurno i stabilno ulaganje za budućnost. U doba ekonomske krize i recesije, zlato je zadržalo svoju vrednost i postalo privlačno za investitore. Prilikom odabira firme za investiranje u zlato, važno je proveriti reputaciju, saradnju sa renomiranim proizvođačima, konkurentne cene i kontinuitet snabdevanja. Iznošenje investicionog zlata iz zemlje zahteva određene procedure i dozvolu od nadležnih organa.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here