ČALMA: Održan Sabor pesme i lepote u narodnoj nošnji

0
1282

U svečanoj sali FK „Sloga” u Čalmi održan je Sabor pesme i lepote u narodnoj nošnji Srbije. Događaj je organizovala Kulturno-prosvetna zajednica Srbija, a pokrovitelji su Grad Sremska Mitrovica i Mesna zajednica „Čalma”.

Na saboru se takmičiloosam novih pevača, koji su odabrani audicijom u Radio Beogradu, od strane žirija Muzičke produkcije RTS-a. Pobednik je bio Dušan Gospavić, pevač iz Bogatića. Njemu je pripala nagrada Grada Sremska Mitrovica „Dr Aca i Jelena Dejanović” u znak sećanja na slavne srpske pevačke legende iz Srema.

Drugo mesto na takmičenju pevača, po mišljenju stručnog žirija, zauzeo je Marko Obadić iz Sombora, a treće Marijana Pešić iz Beograda. Glasovi publike pripali su Milici Radović iz Beograda.

Publika je imala priliku da vidi devojke obučene u narodne nošnje različitih krajeva Srbije,a za najlepšu devojku u narodnoj nošnji proglašena je Nikolina Nenadović. Drugo mesto zauzela je Snežana Medić, a treće Ivana Nedić.

Veoma mi je drago što vidim da je Sabor lepote u narodnoj nošnji i muzike iz Srbije večeras u Čalmi veoma posećen. Ovo je jedinstvena prilika da se podsetimo koliko je naša Srbija lepa zemlja, naravno i naš Srem, Srem u kojem mi živimo, ne mislim samo na prirodne lepote koje nas okružuju, što je evidentno i što je bila inspiracija za mnoge književnike i slikare, nego mislim na ljude sa ovog područja koji su prvenstveno dobri domaćini, gostoljubivi, vredni, čestiti ali i ponosni ljudi.” – rekla je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović na otvaranju Sabora.

Afirmisani pevači koji su učestvovali u programu Sabora bili su: dr Bogdan Dejanović, Danka Stoiljković, Rade Jorović i Aleksandra Padrov, uz pratnju orkestra Siniše Tufegdžića (prva harmonika Jugoslavije 1989. godine).

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here