Čemu služi Kancelarija za mlade u opštini Inđija?

0
464

Pre trinaest godina odlukom Skupštine opštine Inđija osnovana je Kancelarija za mlade, koja je bila aktivna do juna 2016 godine. Kada je formirana nova vlast KZM nije prestala da radi ali su se njene aktivnosti svele na minimum. Odlukom tadašnjeg saziva lokalnog parlamenta, finansiranje KZM je obezbeđeno novcem iz opštinskog budžeta ali i iz sredstava ostvarenih pisanjem raznih projekta.

Prva i osnovna uloga Kancelarije za mlade je bila da stvori uslove da mladi ostvare svoja prava i zadovolje potrebe za dugoročnom politikom. Na tim aktivnostima se nije radilo ozbiljno, nije napravljen neki veći pomak u aktivnostima. Posle promene vlasti KZM je svoje aktivnosti samo svela na čišćenje snega, prve godine i sadnju sadnica. Nije se bavila projektnim finansiranjem u dovoljnoj meri!

Inđijski odbor Srpskog pokreta Dveri postavlja pitanje, zašto Kancelarija za mlade ne sprovodi aktivnosti iz svog delokruga aktivnosti, pre svega da se bavi sa jednim od najvećih problema mladih, a to je nasilje kod mladih, od vršnjačkog nasilja do svakog drugog nasilja. O problemima mladih u savremenom društvu, o raznim izazovima kojima su izloženi od negativnog uticaja medija na formiranje ličnosti do uticaja, kulture i svakog drugog globalnog ali i lokalnog problema na razvoj omladine. Da svoje aktivnosti usmere i na saradnju sa mladima iz regiona.

Mnogo toga može da se uradi, smatraju Dverjani, samo da je na mesto rukovođenja KZM opštine Inđija lokalna samouprava poverila mladim ljudima koji imaju i znanje i viziju. Na žalost, izgleda da lokalna samouprava nema sluha za sve veće probleme kojima su izloženi mladi ljudi u ovoj sremskoj opštini, zaključuju članovi inđijskog odbora Dveri.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here