BALKANSKA KLIMA: Idealna za štetočine svih političkih boja!

1
2917

Pre nekoliko godina, negde na zapadu, na jednoj farmi, čovek je imao probleme sa pacovima. “Selo ko selo pa tako i farma, ne može da nema i štetočine”, mislio je farmer i otišao kupiti zamke koje je postavio na mesta gde je smatrao da će štetočine najpre doći.

Dani su prolazili, šteta je bila sve veća, a broj štetočine u zamkama sve manje ili ih uopšte nije bilo. Pacovi su u svom osvajačkom pohodu počeli ulaziti u farmerovu kuću, u ostavu, u dnevni boravak, u spavaću sobu. Postavljao je nesrećni farmer sve savremenije i opasnije zamke, no štetočina je bilo svakim danom sve više i više na farmi. Toliko su se štetočine namnožile da je počelo da im ponestaje hrane u polju i silosu te se jedne večeri farmom razlegao krik farmerovih životinja koje su na sve načine pokušavale da se zaštite od hordi pacova.

Farmer je bio nemoćan, otvorio je vrata od pomoćnih objekata i pustio životinje da beže gde koja može. Za izujedanim životinjama, u polje je izašla i reka pacova. Kada je farmer bio potpuno potonuo u očaj i kada se činilo da situacija beznadežna, pacovi su nestali. Danima nakon toga, a i kasnije nikada mu se nije desila slična situacija. Objasnio je situaciju stručnim ljudima i dobio odgovor zašto se sve tako desilo. Godina je bila pretopla, pretoplom letu je prethodila topla zima, a pretoplo vreme puno izobilja se nastavilo u duboku prijatnu jesen. Pacovi su pojeli su sve što su imali na tom posedu. Kada se više nije imalo šta pojesti, počeli su jesti sami sebe. Zato su i nestali sa farme. Uništila ih je njihova proždrvljivost i pohlepa. Dakle, nastaloj šteti i razvoju štetočina je pogodovala IDEALNA KLIMA.

Takva IDEALNA KLIMA ZA ŠTETOČINE se razvija upravo ovih dana pred našim očima.

Idealna klima za štetočine kojima (trenutno) obiluje politika našeg regiona, stvorena je dugogodišnjim nečinjenjem i višedecenijskim zabijanjem glave u pesak ili okretanjem glave na drugu stranu od strane onih koji su bili obavezni da izvrše lustraciju. Idealna klima najviše pogoduje “profesionalnim Srbima ” i “profesionalnim Hrvatima”, „profesionalnim Bošnjacima“ itd. Idealna klima pogoduje svim vrstama mrzitelja svega i svačega. 

Idealna klima za ratne profitere i one koji se nisu dovoljno obogatili od “oslobađanja” tuđe imovine i života u proteklim i prokletim balkanskim ratovima devedesetih. Idealna klima za demagoge koji ne znaju kako da stvore uslove da vaši keva i ćale imaju platu veću od minimalca. Idealna klima za one koji vam žele u 21. veku informatičku obrazovanost zameniti rečenicom “Molimo se Bogu za vladara svoga”.

Idealna klima za ZLO.

Zašto običan, opljačkani narod sebi dozvoljava da bude deo te i takve klime.  Njihovi ratovi nisu naši ratovi. Njihovi ciljevi su veća moć i profit, naši ciljevi moraju biti znanje i obrazovanje. Njihovi ciljevi su ugnjetavanje slabijeg, naši ciljevi moraju biti borba za istinu, pravednost i jednakost.

Njihov cilj je da nas pokušaju oterati iz regiona, naš je cilj da se odupremo divljima i nekulturnima i da ih pobedimo ovde, na domaćem terenu, sve te prostake koji osim mahanja zastavom ništa drugo ne znaju raditi. Oni ne zaslužuju naše živote, a uništili su toliko mnogo mladih života i unesrećili toliko porodica širom regiona u ratovima devedesetih. Da, da, ovi što vam sada mašu “nacionalnim interesima” to su oni isti koji slali mladiće od 19-20 godina na “vojnu vežbu” i sa koje su vraćani u limenim sanducima.

To su iste one štetočine koje su ponižavale naše roditelje, terajući ih da stoje u redovima za hleb i mleko dok se njihova “vrhovna porodica” basnoslovno bogatila.

Ne padajte na njihove laži. Sukob u regionu ne postoji. Pokušavaju ga opet proizvesti jer više nemaju šta reći. Računi za višegodišnje vođenje loše politike dolaze na naplatu, više nemaju odakle oteti jer otimaju već 25 godina. Kao i one štetočine sa farme, tako će i ove u nedostatku materijalnih dobara i privilegija početi sami sebe “jesti”.

Poput  farmera sa početka priče – otvorite vrata! Otvorimo vrata razumu, otvorimo vrata znanju i saznanjima. Otvorimo se jedni prema drugima u celom regionu. Ovo je NAŠ region i ovo su naši životi. Ne dajte se primitivcima.

Ne nasedajte na njihove finte, oni svojoj deci neće obući uniforme!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(V. J.)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here