Cvetko grad zamenio selom i NE KAJE SE!

0
1829

Cvetko Ugrinović iz Inđije pre skoro trideset godina odlučio da život u gradu, zameni životom na planini i kaže da se ni jedan jedini put do sada zbog toga nije pokajao.

Čortanovska šuma na obroncima fruškogorskih planina je moj dom„, ovako Cvetko Ugrinović započinje priču o svom životu.

Mir i udaljenost od gradske gužve je ono što bi svako poželeo, ali retko ko ima hrabrosti za takvu životnu promenu. Želja za životom na planinskom delu duboko u šumi javila se još u detinjstvu, a razlozi za to su lepši i smireniji način života.

Cvetko je odlučio da jedan period života provede u Rusiji, od krajnjeg Sibira do krajnjeg juga Rusije, oprobao se i u prvatnom biznisu, ali je i dalje postojala želja za povratkom u svoj šumski dom.

Prvi komšija udaljen je nešto više od 50 metara, a do prve prodavnice peške se stiže za oko pola sata šumskom stazom koja vodi kroz odronke Fruške gore. Sa prvim danima jeseni ovde se razmišlja o zimi kako bi se sve obezbedilo u slučaju da sneg zaveje toliko da se ne može ni peške do prvog sela.

Za sebe kaže da je šumski čovek, strahove ne poznaje, a po najmanje se boji kako će dočekati starost duboko u šumi, jer kako kaže on se prilagodio šumi, ona ga je primila u svoje okrilje.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here