Da li je Vasilije Radosavljević JAČI od države Srbije?!

1
2197

Pokušavajući da saznamo ko je Vasiliju Radosavljeviću (DSS) omogućio da državno zemljište u najjužem gradskom jezgru pretvori u svoje privatno vlasništvo, uputili smo dopis Gradskoj upravi za urbanizam sa pitanjem: Po kojim ste se  konkretnim zakonskim dokumentima rukovodili donoseći rešenje kojim se oduzima 276 m2 državnog zemljišta i daje privatnim licima?

U iščekivanju odgovora navodimo i činjenicu da je Gradska uprava, donoseći ovakvo rešenje, omogućila Katastru da u decembru 2013. godine sprovede prenos vlasništva nad spornim zemljištem u korist Vasilija Radosavljevića, njegovog advokata Nebojše Crnogorca i još četiri fizička lica (L.M., M.Ž., M.D. i R.V.). Time je, sa ovim licima, Vasilije Radosavljević postao suvlasnik i zgrade u kojoj se nalaze i četiri stana površina 61 m2, 50 m2, 18 m2 i 52 m2, kao i poslovnog prostora podeljenog u 5 (pet) lokala ukupne površine od 118 m2.

Na ovo rešenje mitrovačke službe za Katastar nepokretnosti, žalbu je podnelo JP „Vojvodinašume“ u nameri da zaštiti svoju imovinu, odnosno imovinu države Srbije, ali i druga oštećena privatna lica na toj parceli.

Kao odgovor na ovu žalbu, u odluci Ministarstva građevinarstva poništava se rešenje iz Katastra i predmet vraća na ponovni postupak. U obrazloženju rešenja Ministarstva koje je potpisala ministarka Zorana Mihajlović ukazuje se kršenje zakonskih normi zbog umanjenja državne imovine bez ikakve novčane nadoknade i obeštećenja. Time se daje za pravo JP „Vojvodinašume“ da zaštiti vlasništvo nad imovinom i spreči pljačku od strane fizičkih lica na čelu sa Vasilijem Radosavljevićem.

No, ako se uzme bahatost lokalnih silnika i stepen bezakonja koji je uzeo maha (istovremeno sa zalaganjem za evropske vrednosti – priče koja se prodaje biračima pred izbore), nije se ni začuditi zbog činjenice da – bez obzira na odluku nadležnog Ministarstva – mitrovački Katastar PONOVO, u oktobru 2014. godine, donosi istovetno, već kompromitovano, rešenje.

Ovog puta žalbu, pored JP „Vojvodinašume“ i drugih oštećenih privatnih lica na toj parceli, podnosi i Republički javni pravobranilac.

Iako je postupak po ovoj žalbi u toku, to nije sprečilo mitrovačku službu za Katastar nepokretnosti da, upravo ovog meseca (januar 2016), na svojoj zvaničnoj stranici upiše pravo svojine na pomenuta fizička lica, među kojima je i Vasilije Radosavljević?!

Time se pokazuje sva bahatost lokalnih struktura moći koji ne poštuju čak ni odluke koje donesu republički organi. Hoće li jedan od čelnih ljudi mitrovačkog DSS-a Vasilije Radosavljević, zahvaljujući činjenici da u opštoj pljački građana u proteklih deceniju i po nema nevinih, pokazati da je jači od države?

Nadležni organi (policija, tužilaštvo) su sada na potezu da uvere građane, koji su nestrpljivi i gladni pravde, da država funkcioniše i u praksi, a ne samo na rečima!

M. Milivojević

1 COMMENT

  1. U situaciji u kojoj su većina plitičara lopovi i međusobno se drže u šaci, a građanska inicijativa ubijena (ako je ikada i postojala) stalnom borbom za preživljavanje, logično je da ovakvi likovi ne dolaze pred lice pravde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here