Dokle će Mitrovčane da pljačka JEDAN čovek?

2
3535

Kako je Vasilije Radosavljevića od ugostitelja sa podstanarskim statusom došao, tokom 16-ogodišnjeg funkcionerskog staža do ogromnog bogatstva koji se meri vlasništvom nad nekoliko stanova, kuća, poslovnog prostora i zemljišta u ekskluzivnim gradskim zonama? Ko je sve, unutar DSS-a, stranke čiji je uvaženi član, učestvovao, zajedno s njim, u ovim pohodima na naše novčanike?

Zašto su nadležni državni organi nemi i gluvi na Radosavljevićeva poigravanja sa zakonom?

Kako, u kriminalnom procesu koji traje već dvadesetak godina (i još nije završen), Vasilije Radosavljević pokušava da otuđi zemljište u najužem centru grada – tema je kojom se bavi ovaj tekst.

Dakle, Gradska uprava za urbanizam je nezakonito 2012. godine donela rešenje da se Vasiliju Radosavljeviću i još petorici lica dodeli bez naknade 276 kvadratnih metara državnog zemljista u extra gradskoj zoni (vlasnistvo JP „Vojvodinašume“), pa je na osnovu tog rešenja mitrovački katastar izvršio knjiženje.

Iako je zbog otuđenog zemljišta u toku žalba JP “Vojvodinašume“, Republičkog javnog pravobranioca i privatnih lica, iako drugostepeno rešenje još uvek nije doneto, na sajtu lokalne filijale Katastra je objavljeno pravo svojine Vasiliju Radosavljeviću nad objektima u strogom centru i zemljištem na kome se, prema urbanističkom planu, planira proširenje trgovačke zone.

Sve je urađeno bez odobrenja vlasnika parcela JP „Vojvodinašume“, bez ijednog valjanog pravnog ugovora – samo na osnovu rešenja Gradske uprave gde je Vasilije Radosavljević funkcioner.

Bez naknade, naravno!

Sremskomitrovački portal je došao u posed dokumenata u kojima se hronološki vidi postupak i ukazuje na dimenzije ove pljačke. Reč je o pljački državne imovine i profitu ogromne vrednosti.

O čemu se radi?

Reč je o placu koji se, pod brojem 4204, nalazi na početku ulice Kralja Petra (u prolazu kod pekare Panona). On se od ulice proteže u dubinu stotinak metara, sve do mesta gde se nalazi Diskoteka “Nox”. Vasiliju Radosavljeviću, budući da je u jednom periodu bio prvi čovek mitrovačke Direkcije za izgradnju grada, bio je upoznat sa činjenicom da se na ovom prostoru planira urbanizacija sokačeta koji će spajati ulicu Kralja Petra i trg (još ne izgrađen) na koji bi izlazio poslovni objekat poznat po diskoteci “Nox”, koja je njegov deo.

Zbog toga u novembru 2012. godine vrši cepanje placa na kojem je sazidao objekat zajedno sa još petoro lica bez odobrenja vlasnika parcele JP “Vojvodinašume”.

(Taj objekat je izgrađen 1996. godine, da bi 2010. godina za njega dobijena i upotrebna dozvola po rešenju koje je dao Zoran Berežnji, tadašnji načelnik nadležne uprave.)

Preparcelizacijom iz novembra 2012. godine – po rešenju Gradske uprave za urbanizam – otima se 276 kvadratnih metara državne zemlje u najekluzivnijoj gradskoj zoni (vlasnik JP “Vojvodinašume”) i dodeljuje privatnim licima bez ikakve naknade, dakle Vasiliju Radosavljeviću, njegovom advokatu Nebojši Crnogorcu, kao i još četvoro građana.  Rešenje Gradske uprave se ne dostavlja vlasniku parcele JP “Vojvodinašume”, već samo advokatu i arhivi tako da mogućnost žalbe vlasnika parcele nije ni postojala!

U pitanju je klasična pljačka građana Srbije uz naklonost političkih struktura unutar kojih se nalazi i Vasilije Radosavljević kao pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

SUTRA: Zašto je, i uz čiju saglasnost, mitrovački Katastar odobrio upisivanje opljačkanog zemljišta u zemljišne knjige?

M. Milivojević

2 COMMENTS

  1. Истурен из ешелона лопурди које је ДОСманијакална власт октроисала!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here