Da li se i vama čini da je plazma keks promenio ukus?

1
2311

Pojedini ljubitelji plazma keksa imaju utisak da je njihova omiljena poslastica iz detinjstva promenila ukus i da to više nije isti onaj keks koji su umakali u mleko i čaj. Kompanija Bambi je u opširnom odgovoru Efektivi objasnila šta je u pitanju.

Upitana da li je menjana receptura za Plazma keks, kompanija Bambi je navela da je „Plazma“ danas malo modernija, ali da je receptura ostala ista u odnosu na 1967. godinu kada je počela proizvodnja.

„Deklaracija na redizajniranom pakovanju je usklađena sa novim podzakonskim propisima i izmene se odnose na nove smernice prilikom navođenja podataka u nutritivnoj tabeli“, kažu iz Bambija.

Dodaju da se tim stručnjaka svakodnevno bavi striktnom kontrolom ulaznih materijala, sastojaka, procesnih parametara, poluproizvoda, a u akreditovanim laboratorijama se analiziraju sirovine koje su podložne falsifikovanju, kao što su med i puter.

Ipak, priznaju da može doći do razlike u ukusu, što objašnjavaju „senzornom karakteristikom same sirovine, poput brašna, čiji je visoki udeo u recepturi, a na koju mogu da utiču sezonske prilike tokom uzgoja i same žetve“.

Dodaju da „potrošači sa visokom osetljivošću senzornih čula“ mogu da osete razliku.

1 COMMENT

  1. Nije ista receptura, manji su, nije isti ukus i dvdji su, nema vise med…… Ne zelimo modernije PLAZMA nego nase stare prelepe. Ne stedite vise materijal na zalost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here