“DA MI NISU BLICNULI DRUGI VOZAČI, UDARIO BI ME VOZ!“ Umalo da pogine zbog neispravne rampe

5
7026

Milan V. iz Rume samo pukom srećom ostao je živ i nepovređen na pružnom prelazu na putu Putinci – Golubinci, kada ga je vozač iz suprotnog smera upozorio da nailazi voz iako je rampa bila podignuta.

Naime, prekjuče oko 22 sati Milan V. je na svom Fejsbuk profilu
https://www.facebook.com/vujakovic.milanvuja podelio snimke koje jenapravio mobilnim telefonom dok je sedeo za volanom, gledajući kako voz tutnji ispred njega.

Vraćao sam se sa slave iz Beograda u Rumu. Kako sam se približavao pruzi, uočio sam da mi iz suprotnog smera blica dečko iz automobila i ja sam naglo zakočio. Sledećeg trenutka ugledao sam kako prolazi voz – kaže Milan.

Kako dodaje, zaustavio se na metar od voza, a i njega je u isto vreme ugledao mašinovođa, te je malo prikočio.

Da sam išao jedan sekund brže, pokupio bi me voz. Nisam od mraka ni video, a ni verovao da rampa može da bude podignuta dok je voz u punoj brzini. Hvala Bogu koji me je spasao i hvala dečku koji mi je blicao – dodaje Milan.

Kada je malo sabrao misli nakon ovog događaja, Milan se prisetio poslednje situacije koja je tome prethodila.

Krenuo sam sa slave i na vratima se pozdravljao sa svojim drugom kod kog sam bio. Pozdravili smo se jednom, pa me je vratio nazad. Zatim još jednom, pa me je na kraju zagrlio i rekao „Volim te kao sina“. Čudio sam se šta mu je odjednom. Ali sada verujem da me je i to spaslo – dodaje naš sagovornik.

Milan dodaje da se sa podignutom rampom susreće na još jednom pružnom prelazu.

Na Golubincima, ali i na pružnom prelazu kod Vognja, između Rume i Sremske Mitrovice, nalaze se rampe koje su često podignute – tvrdi on.

U „Železnicama Srbije“ kažu da je do kvara došlo prekjuče u jutarnjim satima.

– „Infrastruktura železnice Srbije“ ima odmah informaciju o kvaru svakog uređaja na putnim prelazima u Srbiji, pa je tako i u slučaju neispravnih rampi na pruzi Putinci – Golubinci. U pitanju je kvar uređaja putnog prelaza koji je nastao 9. januara 2019. u 9.40 sati. Potrebni delovi za popravku ovog uređaja putnog prelaza su nabavljeni i popravka se očekuje u najkraćem roku. O kvaru uređaja na putnom prelazu železničko osoblje je odmah obavešteno na dokazani način.

Propisane su procedure koje železničko osoblje striktno poštuje u ovim situacijima. To znači da se železnička kompozicija na ovim mestima zaustavlja pre putnog prelaza, zatim zvučnim signalom upozorava na nailazak voza i tek kada se mašinovođe uvere da su sva drumska vozila prešla preko putnog prelaza, nastavlja vožnju. Tek kada voz prođe preko putnog prelaza, nastavlja vožnju punom brzinom“ – odgovorili su iz „Železnica Srbije“.

(Miroslava Brkić/blic/foto: Facebook)

5 COMMENTS

  1. Umesto da se pridržavati vaših glupih procedura, kad vam se pokvari rampa pošaljite nekoga da dežura na tom prelazu i da upozorava vozače. To bi vam bila najbolja procedura

  2. A dali bi ti stojao nakisi i snegi vetru da upozoravas za putni prelaz da je u kvaru… ili posto stoje znakovi koji se ne postuji….

    • Vojnik može celu stražu stajati na kiši i vetru, neko sa željeznice ne može ‘za par sati, dok se ne opraviti’ ?

    • Dlikane jel treba još nekoga da nosite na duši ,malo ste ljudi pobili sa neispravnim rampama i signalizacijom.Kako putari mogu da postave raznorazna upozorenja tako bi ste i vi mogli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here