Vašar u Rumi uskoro na novoj lokaciji

0
7741

Za nadaleko poznati Rumski vašar u ovoj godini trebao bi biti završen projekat, prema kome bi on bio izmešten sa puteva, na uređen i ograđen prostor, a ova novina posebno bi mogla značiti vozačima, i meštanima ulica u kojim se vašar i održava.

Plan o izmeštanju rumskog vašara sa saobraćajnice na prostor u nastavku stočne pijace, naišao je na odobravanje vozača, jer će time biti izbegnuta potreba za zatvaranjem dela Glavne i Jelenačke ulice svakog 2. i 3. u mesecu.

Novim rešenjem biće odgovoreno i na zahteve građana koji žive u ovim ulicama, a do sada su se više puta žalili na buku i gužvu.

Ideja JP “Komunalac“ iz Rume je da po izradi urbanističkog plana vašarište dobije nov i funkcionalan izgled koji će bez poteškoća moći da primi do 30.000 ljudi.

Nadaleko poznati Rumski vašar ima istoriju dugu preko 270 godina, kroz koju je više puta menjao lokacije, a s obzirom da je kroz skoro tri veka postojanja značajno uticao na progres Rume zaslužuje da na modernom i praktičnom prostoru to čini i u buduće.

(SMP/STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here