Dan otvorenih vrata u Visokoj školi SIRMIUM

0
542

Tokom Dana otvorenih vrata, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum, u saradnji sa mitrovačkom Kancelarijom za mlade, predstavila je zainteresovanim budućim brucošima smerove koje mogu da upišu u ovoj Visokoj školi.

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum ostvaruje studijske programe u polju pedagoško-andragoških i ekonomskih nauka, na nivou strukovnih studija prvog i drugog stepena i to:

Vaspitač dece predškolskog uzrasta,

Strukovni vaspitač – studije na daljinu,

Strukovni vaspitač – Jedinica van sedišta u Čačku,

Strukovni poslovni informatičar,

Strukovni master vaspitač i

Master strukovni poslovni informatičar.

U našoj školi egzistiraju tri strudijska programa. Jedan je vezan za vaspitače dece predškolskog uzrasta, drugi za strukovnog poslovnog informatičara, a treći isto veoma značajan, koji nije još uvek dovoljno zaživeo i nije dovoljno ispromovisan je smer strukovna medicinska sestra. Promotivne aktivnosti će se nastaviti i u narednom  periodu, kada će privredni subjekti i privatne firme prezentovati neke svoje produkte i proizvode koje su radili u saradnji sa nastavnicima visoke strukovne škole.”- rekao je prof. dr Dejan Savičević direktor Visoke škole Sirmium.

Studenti i profesori sva tri smera osnovnih strukovnih studija u holu, učionicama i amfitetaru predstavili su kurikulum, programe i praktično pokazali šta zanimanja, za koja obrazuju stručnjake, podrazumevaju. Bilo je organizovano merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Održane su dve pedagoško-metodičke radionice uz učešće dece Predškolske ustanove „Pčelica”.

Ovom prilikom predstavljen je i projekat „Informatička pismenost mladih u Sremskoj Mitrovici” Kancelarije za mlade i po rečima Biljane Matić održane su obuke za mlade u tri grupe, jedna grupa za vebsajt, druga je za fotošop i treća za informatičke alate gde su mladi mogli da se prijave putem onlajn upitnika i iskažu svoje interesovanje.

Planiramo da prva obuka krene početkom juna i trajaće tri meseca, a nakon završene obuke polaznici dobijaju setifikate”, rekla je Biljana Matić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here