Debakl „Grada za sve nas“ na izborima u Martincima: BIRAČI PREZRELI LAŽ I LICEMERJE!

1
5415
GRAD ZA SVE NAS u Martincima tokom predizborne agitacije

Mnogo prašine su podigli izbori za Savete Mesnih zajednica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, mnogo više nego što je to uobičajeno za izbore ovog nivoa. Decenijama već izbori sa kontrolu Mesnih zajednica odvijaju se u kamernoj atmosferi, a sve je kulminiralo kada je svojevremeno lokalna samouprava donela odluku da se žiro računi Mesnih zajednica – ugase. Bez novca, postale su tako nezanimljive svima sem onima koji, po partijskom zadatku, na njima moraju da se pojave.

Opozicione grupacije i stranke su javno saopštavali, nedeljama unapred, da ih bojkotuju, a sada, nakon izbora, da bi se oprali pred svojim biračima, tvrde da nisu ni bili obavešteni o izborima. No, gle apsurda, iako neobavešten, deo opozicije je ipak delegirao svoje članove u Izborne štabove ne bi li se “ogrebali” za dnevnice.

Da poziv na bojkot izbora nije bio iskren, pokazuju Martinci, na koje su izašli i kandidati opozicione grupe “Grad za sve nas”. Verovatno zbog toga što su lokalni aktivisti ove udruge smatrali da imaju lepe šanse da se i oni nađu među izabranim članovima saveta, a onda bi to predstavili biračima kao svoju veliku pobedu.

Čak je, i danima pre izbora, najuže rukovodstvo franjevačke udruge “Grad za sve nas” opsedalo Martince i Martinčane, u želji da meštane upoznaju sa svojim predlogom. Po kućama su reklamne flajere delili oni koji su na društvenim mrežama birače pozivali na bojkot, na čelu sa odbornicima Vladimirom Petkovićem i Natašom Zec. Ipak, rezultat izbora pokazao je da je udruga “Grad za sve nas” doživela pravi debakl i da je odluka da ne izađu na izbore bila ispravna. Na taj način, izbegli su zamku da pokažu koliko je, kod opozicionih birača, splasnula njihova popularnost.

U Martincima je izašlo 906 birača koji su birali između 12 kandidata, a u savet Mesne zajednice ušlo je sedam i to svi na predlog SNS-a.

Reč je o Dušku Saviću (508 glasova), Branislavu Dursanoviću (503), Ivani Pejinović (501), Milošu Joveliću (491), Darku Gavriloviću (478), Predragu Župunskom (440) i Žarku Filipoviću (413).

Dva kandidata udruge “Grad za sve nas” dobili su primetno manje glasova: Zdravko Korodić (316) i Dušan Radosavljević (251).

Kandidati SPS su dobili najmanje poverenje Martinčana: Zlatko Malešević (278), Radoslav Radosavljević (249) i Aleksandar Vujić (245).

Posle ovog debakla, za očekivati je da se nastavi osipanje poverenja opozicionih birača u GG “Grad za sve nas”, najviše zbog licemerstva koje ih karakteriše, a koje se očitava u činjenicama da izbore bojkotuju jer (po njihovom priznanju) u Mesnim zajednicama nema novca, a onda svoje članove delegiraju u Izbornu komisiju. Pričaju o štednji gradskog budžeta, a sami koštaju Mitrovčane desetine miliona dinara. I na kraju, vrhunac bestidnosti pokazali su učestvujući na izborima u Martincima iako su birače pozivali na bojkot.

Ovaj izborni debakl je samo odgovor građana na njihovu neiskrenost.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here