Deca iz Kukujevaca prodavala kukuruz i limunadu, zaradu UPLATILI humanitarnom fondu

0
1512

Na veliku žalost svih nas, svakodnevno imamo priliku da čujemo kako je nekome potrebna pomoć. Bolesti, nesreće, operacije, nemaština i mnoge druge stvari, dolaze i do najmlađih koji preko društvenih mreža neretko vide koliko je nekome potrebna pomoć. Deca iz Kukujevaca nisu ostala imuna na to da je nekome potrebna pomoć, već su osmislili plan kako da im pomognu.

Milanka Stojković je majka devojčice koja je sa svojim drugarima iz odeljenja odlučila da pomogne nekome. Oni su osmislili način, a roditelji su bili tu da ih podrže i pomognu im.

Ćerka je došla i rekla mi je kako žele da prodaju kuvani kukuruz i limunadu, a da će sva novčana sredstva uplatiti nekome za lečenje. Nisam ni sanjala da će to biti danas za sutra, ali sam svakako podržala – počinje za naš portal majka Milanka.

Prvobitna ideja je bila da se prodaje kuvani kukuruz, ali  su dobili još bolju ideju.

– Prva ideja je bila da se prodaje kuvani kukuruz, ali smo odlučili da u ponudu dodamo limunadu. Deca su bila u centru, a mi smo bili kod kuće i spremali sve. Kako oni nešto prodaju, mi tako donosimo novo, to je bila čitava organizacija, od nameštanja stolova, traženja mesta, pa sve do proizvodnje i prodaje.

Malo odeljenje, nije bilo u punom sastavu, ali ih to nije omelo u najboljoj nameri.

– Znate kako, oni su malo odeljenje, njih ima oko 8 ili 9, neću da vas lažem. Na kraju ih je troje učestvovalo, moja ćerka i njena dva drugara. Znam da bi sva deca učestvovala, ali prosto su bili prehlađeni i sprečeni da dođu. Svakako, to je zajednička ideja.

Za samo nekoliko sati, deca su prodala sve.

– Ukupno su zaradili 6.000 dinara koje smo uplatili Fondaciji Budi Human, nismo uplaćivali konkretno za neku osobu, već fondaciji. Moram da kažem da nismo imali cenu, nego je davao ko je koliko imao i mogao. Ova suma je zarađena za nekih pet sati.

Ovo nije jedina akcija koju deca žele, već samo početak.

– Ovo nam je bio prvi put, ali moram da napomenem da nije poslednji. Imamo ideju da jednom mesečno radimo ovo, sada nam se bliže praznici pa nam je ideja da pletemo nešto, ali  i da mame prave kolače pa da prodajemo. Takođe, iskoristila bih priliku da se zahvalim našim meštanima što su se odazvali i pomogli našoj deci, ali i svima onima koje je pomoć potrebna – kaže majka Milanka.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Pavle Ivković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here