Dečak iz Šida u komi nakon davljenja u bazenu: KO JE ODGOVORAN?

0
8675

Nakon što je dečak (14) iz OŠ „Branko Radičević“ iz Šida, u nedelju pronađen na dnu bazena u hotelu „Breza“ u Vrnjačkoj Banji, kako nezvanično saznajemo, policija je uzela snimke sa kamera za video nadzor, kako bi sprovela istragu o ovom slučaju.

Kako smo saznali, na jednom snimku se vidi kako se dečak drži za ivicu bazena. I u tom trenuku nikoga nije bilo pored njega. Iako se iz ove osnovne škole u Šidu, do zaključenja teksta, niko još nije oglasio povodom ovog događaja, kao ni iz uprave hotela, u policiji smo saznali da je dečak najverovatnije bio neplivač.

Ali, uzroci zbog kojeg je završio na dnu bazena, nisu poznati.

U bolnici u Kraljevu, gde je intubiran i odakle je nakon pregleda prevezen u Klinički centar u Kragujevcu, saznali smo da je ovaj učenik u plućima imao vrlo malo vode, s obzirom da je izvučen sa dna bazena. Za sada nema informacija o zdravstvenom stanju ovog dečaka. On se nalazi na intenzivnoj nezi, u indukovanoj komi, priključen na respirator.

Niko ne zna koliko je dečak dugo bio ispod vode. Na skeneru nema oštećenja koja bi pokazala da je pre toga negde udario glavom. Nezvanično, dečaka su uspeli reanimacijom nakon što su ga izvukli iz bazena, da povrate. Ali, ubrzo je pao u nesvest. Srce su mu masirali sve vreme puta do bolnice u Kraljevu.

Kako je već pisano u medijima, dečaka je iz bazena spasila njegova nastavnica, a ubrzo je pristigla i lekarska ekipa hitne pomoći vrnjačkog Doma zdravlja koja je obavila reanimaciju. Ipak, jedno pitanje ostaje bez odgovora: „Čija je odgovornost što su deca odvedena na bazen na kojem nije bilo spasilačke službe i zašto u pratnji učenika nije bio i profesor fizičkog vaspitanja, koji je, po prirodi stvari, profesionalno osposobljen za ovakve situacije?

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here