Defibrilator za domove zdravlja u Šidu i Inđiji

0
385

OTP banka je uručila 13 novih defibrilatora u vrednosti pet miliona dinara s ciljem direktnog unapređenja urgentne medicine u Srbiji. Na predlog Ministarstva zdravlja Republike Srbije određene su ustanove u kojima su ovi elektromedicinski uređaji najpotrebniji. Portabilne defibrilatore su uručeni i domovima zdravlja u sremskim opštinama Šid i Inđija.

Uručenju defibrilatora za hitnu medicinsku pomoć prisustvovali su Danica Grujičić, ministarka zdravlja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke. Tom prilikom ministarka je istakla značaj ovakvih donacija, navodeći da su defibliratori uređaji koji spašavaju život i zahvalila OTP banci što su, kako je rekla, prepoznali potrebe zdravstvenih ustanova za ovim aparatom.

U momentu kada dođe do srčanog zastoja ili kada dođe do, kako ga mi zovemo, flatera, odnosno nekontrolisanih kontrakcija srca, defibrilator je taj koji spašava život. Meni je posebno drago što su uređaje dobile ustanove poput Domova zdravlja u Šidu i Inđiji. Mi smo im to i ranije obećali, a zahvaljujući OTP Banci, ispunili smo to obećanje”, navela je ministarka zdravlja.

Mihajlović je podsetio da je donacija usledila nakon potpisanog ugovora između Banke i Ministarstva zdravlja Republike Srbije krajem decembra 2023. godine kada je OTP banka odlučila da sredstva za novogodišnje poklone klijenata usmeri na viši cilj.

Direktorki doma zdravlja u Šidu defibrilator je uručila Tanja Bošković, regionalna direktorka za Vojvodinu (1) u OTP banci.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Đ. Milanović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here