Koncert gitariste Miloša Arsenijevića

0
250

Ustanova za negovanje kulture „Srem“ organizuje koncert gitariste Miloša Arsenijevića koji će se održati u petak, 22. marta, sa početkom od 19 časova.

Miloš Arsenijević, mladi virtuoz sa izvanrednom tehnikom i izražajnošću, donosi nam program (J. S. Bah, F. Tarega, M. Đuliani) koji će oduševiti ljubitelje klasične muzike i gitarističke virtuoznosti. Ulaz je besplatan.

Program nastupa:

J. S. Bach: BWV 1004 – Ciaconna

M. Guiliani: Sonata op. 15

1. Allegro spirito

2. Adagio con grand espressione

F. Tarrega: 5 preludes

1. Moderato

2. Andante

3. Allegretto

4. Allegro

5. Andante sostenuto

Benjamin Britten: Nocturnal after John Dowland op. 70

Miloš Arsenijević je rođen u Negotinu 1997. godine. Gitaru počinje da uči kod nastavnika Dimitrija Bukatarevića u svojoj šestoj godini. Osnovnu muzičku školu „Stevan Mokranjac“ završio je u Negotinu. Školovanje nastavlja u Beogradu, gde je završio srednju školu,,Josip Slavenski“ u klasi profesora Ognjena Grčka. Osnovne i master akademske studije završio je 2021. godine na FMU u Beogradu, u klasi profesorke Vere Ogrizović. Specijalističke akademske studije upisuje 2022. i završava ih 2023. godine u klasi profesora Srđana Tošića.

Usavršavao se na majstorskim radionicama kod eminentnih domaćih i stranih pedagoga i umetnika u zemlji: Dušan Bogdanović, Hubert Kepel, Anielo Deziderio, Pavel Štajdel, Tomas Oferman, Gabriel Guilen, Marko Tomajo, Srđan Tošić, Vera Ogrizović,Darko Karajić, Zoran Krajišnik, Aleksandar Hadži Đorđević, Miloš Janjić. 2021. godine je izvodio kompoziciju Dušana Bogdanovića (Koncert za gitaru i gudače) u pratnji pijanistkinje Ivane Ružičić, za koju je dobio pozitivne kritike od samog kompozitora i poziv da snima za Radio Beograd. Osvojio je brojne nagrade na internacionalnim i domaćim takmičenjima.

Od najznačajnijih nagrada izdvajamo sledeće:

Međunarodni festival za klasičnu gitaru Ćustendil (Bugarska) * Prva nagrada (2019.godine)

Naisus gitar festival Niš * Prva nagrada (2014.godine)

Republičko takmičenje Muzičkih i baletskih škola * Prva nagrada (2014.godine)

Republičko takmičenje Muzičkih i baletskih škola * Prva nagrada (2016.godine), kamerni duo – Laureat

Otvoreno takmičenje muzičkih škola Beograd, Memorijal,,Dušan Protić“, Muzičke škole,,Vatroslav Lisinski“ * Prva nagrada (2015.godine)

„Zlatna Nota“ Donji Milanovac * Prva nagrada (2012.i 2013.godine).

U rodnom Negotinu, beleži više nastupa od kojih izdvajamo koncert ,,Tri Negotinca na gitari“ sa profesorima Srđanom Tošićem i Ognjenom Grčkom (2016.godine). U Beogradu je nastupao kao solista:(Galerija Artget, Italijanski kulturni centar, Studenstski kulturni centar, Dom omladine, Paviljon Cvijete Zuzorić, Narodna biblioteka Srbije…)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here