Delegacija Mitrovice za Vidovdan boravila u Gračanici

0
542

Delegacija Grada Sremska Mitrovica, na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem, Vidovdan je proslavila na Kosovu i Metohiji.

Mitrovačka delegacija je u okviru „Vidovdanskih svečanosti“ najpre prisustvovala Vidovdanskoj svečanoj sednici PO Grada Priština – Opština Gračanica i „Vidovdanskom pesničkom bdeniju“ uoči Vidovdana, a potom i Svetoj arhirejskoj liturgiji u manastiru Gračanica i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu, koje je služio Patrijarh srpski Porfirije, zajedno sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i još 13 episkopa.

Takođe, Mitrovčani su prisustvovali i „Vidovdanskim svečanostima“ u mestu Veliko Ropotovo, na poziv čelnika opštine Ranilug. Na obe svečanosti nastupio je hor „Polifonika“ iz Sremske Mitrovice.

Mitrivčani su ovu posetu iskoristili za još jednu humanitarnu akciju, podelivši poklone mališanima u Gračanici. Humanitarna akcija je realizovana u saradnji sa Udruženjem Kraljevina Srbija i humanitarnom organizacijom „Majka 9 Jugovića“, a uz veliku podršku humanitarne organizacije Lajflajn, koja radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine i prestolonaslednika Aleksandra.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here