Deo autoputa Ruma-Šabac biće na stubovima

0
1137

JP Putevi Srbije podneli su resornom ministarstvu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac na stubovima, na KO Klenak. Kako je navedeno u idejnom rešenju koje je izradio Institut za puteve, u pitanju je deonica auto-puta dužine od oko kilometar i 670 metara.

Na osnovu hidrološko – hidrauličke analize uticaja velikih voda reke Save na autoputu Ruma – Šabac, koju je uradio Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi, dat je predlog optimalnog rešenja prelaza autoputa preko korita za veliku vodu Save, od stacionaže km 65+300.00 do km 66+970.00, navodi se u idejnom rešenju.

Predlaže se izgradnja autoputa na stubovima umesto nasutog profila, na celoj dužini od naplatne rampe do početka prilazne konstrukcije na mostu preko Save.

Podsetimo, auto-put Ruma-Šabac dužine 22 kilometra deo je saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, koja obuhvata i most preko Save koji je spojen prošlog leta. Prema najavama nadležnih, očekuje se da deonica Ruma-Šabac bude otvorena za saobraćaj na jesen.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here