Deset godina robije za Laćarca koji je zlostavljao bebu

0
2549

Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici osudio je 34-godišnjeg Laćarca D.K. na 10 godina zatvora zbog nasilja u porodici.

Tim povodom predsednik suda Branislav Trninić izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Povodom događaja od septembra 2021. godine, kada je okrivljeni D.K. (34 godine) iz Laćarka svojoj mldb. ćerki D.S. koja je tada imala devet meseci, naneo lakše telesne povrede u vidu višestrukih krvnih podliva kože i mekih tkiva, dok je svoju vanbračnu suprugu T.S. koja je pokušavala da ga spreči da povređuje dete, gurao i pretio joj da će i nju povrediti i ubiti je, Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici doneo je presudu kojom je okrivljenog D.K. iz Laćarka oglasio krivim i osudio na kaznu zatvora.

Okrivljeni D.K. iz Laćarka je lišen slobode odmah nakon kritičnog događaja i nalazi se u pritvoru, a pritvor mu je produžen do upućivanja na izdržavanje kazne.

Navedenom presudom Osnovnog suda u Sremskoj Mitrrovici okrivljeni D.K. iz Laćarka je osuđen na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194. stav 3 u vezi stava 2 i stava 1 Krivičnog zakonika izvršenog na štetu mld. ćerke D.S. i zbog krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika izvršenog na štetu vanbračne supruge T.S.

Presuda o maksimalnoj kazni za nasilje u porodici doneta je 14.03.2022 god, a potvrđena Presudom Apelacionog suda u N. Sadu dana 31.08.2022 godine. Kuriozitet je da je ovo prva i jedina maksimalna kazna od osnivanja Opštinskog, sada Osnovnog suda.

Kazna od 10 godina zatvora je maksimalno propisana kazna za krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 Krivičnog zakonika, kada su za suđenje nadležni osnovni sudovi”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here