DETALJI PEDOFILIJE U SREMSKOJ MITROVICI: Hranitelj kupovao poklone devojčici, pa je silovao!

0
4139

J. D. (59), iz Sremske Mitrovice, kojeg je supruga prijavila da je seksualno zlostavljao dvanaestogodišnju J. T. koja je bila kod njih u privremenoj hraniteljskoj porodici, saslušan je u tužilaštvu i njemu je određen pritvor do 30 dana.

Kako nezvanično saznajemo, on se branio ćutanjem. Njemu se na teret stavlja krivično delo obljuba zloupotrebom položaja i on je odmah sproveden u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

Početkom godine dvanaestogodišnja devojčica došla je da živi u ovu porodicu, zajedno sa J. D., njegovom nevenčanom suprugom i njenim ocem.

Posle izvesnog vremena, stariji muškarac je primetio da se devojčica čudno ponaša, a kasnije i njegov zet. Shvatio je da nešto nije u redu, pa je počeo svakodnevno da razgovara sa devojčicom, koja mu je u jednom trenutku otkrila da joj osumnjičeni hranitelj kupuje razne poklone i da sa njim ima seksualne odnose – kaže naš izvor iz istrage, dodajući da je muškarac odmah sve ispričao svojoj ćerki, a ona obavestila policiju.

Sa devojčicom je obavljen razgovor u prisustvu radnika Centra za socijalni rad i tom prilikom je ona opet potvrdila ove navode i izjavila da je desetak puta imala seksualni odnos sa osumnjičenim J. D. Nakon ginekološkog pregleda utvrđeno je da dvanaestogodišnjakinja nije nevina.

J. D je prvo zaveo dete, kupovinom raznih slatkiša i nekih sitnica, a onda kada je video da je to čini srećnom, otišao je korak dalje, tražeći od nje seksualne usluge – navodi naš izvor iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, dvanaestogodišnjakinja je izmeštena je u drugu hraniteljsku porodicu, a sa njom će radnici Centra za socijalni rad u ponedeljak obaviti razgovor. Kako saznajemo, protiv osumnjičenog J. D. ranije nije bilo krivičnih ni prekršajnih prijava.

Povodom ovog slučaja, zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je, po sopstvenoj inicijativi, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here