Kako su devojačke večeri postale kolektivna blamaža

0
2078

Pre neki dan sam čuo fazon „nikada heroin i devojačko veče na kom svi imaju nešto na glavama“ i pomislim kako bi bilo sjajno kada bi neko isprozivao te devojke koje obožavaju da privuku pažnju i izazovu transfer blama.
Pošto mi je postalo previše mučno da ih gledam, a kamoli provodim veče s njima na istom mestu, rešio sam da svim deverušama jasno dam do znanja da me zaobilaze u širokom luku.

Celokupna tradicija pravog srpskog venčanja skroz se izokrenula i dobila primese klasičnog pozeraja u kome je bitno jedino da što više ljudi sazna i vidi gde se isto održalo. A da stvar bude gora, sve one se maksimalno potrude da, pored „radio Teherana“ koji udara iz zvučnika, izgledaju kao stanovnice cirkusa. Počeo sam da ih delim na deveruše i klovnove. Tačno znaš kada vidiš neku devojku na ulici da bi obukla majicu „LADNO SI GA ZAJEBALA“, i stavila buket cveća na glavu zato što eto, ne zna ni ona sama zašto.

Kamo oni doskorašnji običaji da buduća mlada bude glavna zvezda večeri, a njene drugarice ulepšaju atmosferu svojim prisustvom? Ne, nije to u modi više, daj da obučemo majice sa natpisom (od kojeg opada IQ) i vrištimo celo prokleto veče. Sve se one vole, a 80% vremena provedu na telefonu puneći svoj Instagram profil opisima kako je ludnica i tobože sjajan provod, a nisu podigle glavu s ekrana svega par puta za veče. Pritom se obavezno neka urniše od alkohola, pa umesto u mladu gledaju ovu pijanu koja maše nešto rukama sa razmazanom šminkom i urla stihove poznatog narodnjaka u telefon.

Što se tiče tih slogana.. Pa dobro, čekaj. Prođe to veče, ispoštuješ svoju drugaricu koja se udaje, ali kako je moguće da (uzimajući u obzir da žene previše brinu o oblačenju) pristanete da nosite tu majicu duže od 10 sekundi? „MIRNA I POVUČENA DOK SAM OBUČENA“… hahhaa ludačo, koliko si nenormalna, a pogledaj moju „SREĆNA I ZAUZETA“ – reci a? Onda se obavezno tu nađe neka punija, najbolja u krevetu, ali ne voli da se ističe, pa joj daju majicu za dva broja manju i printom „NEMAM 38, IMAM 18 SA 20 GODINA ISKUSTVA“. Zatim dođe jedna nesrećnica i donese „usnodrž“ i neke rajfove, pa pokače po glavama.. Ne kažem, sigurno tu ima onih koje ne žele da svoju večernju toaletu zamene epskom forom iz drugog osnovne. Ali onda ostale rospije počinju da je šikaniraju kako nije član čopora i u mladinom timu.

Neko će reći da samo pljujem (to mi je i cilj), ali bilo je zanimljivo prvih par puta, slično kao skečevi Andrije Miloševića. U početku se držiš za stomak od smeha, onda malo kiselije, pa počinješ da shvataš da su fore očaj, pa se pitaš da li je ozbiljan lik i na kraju vidiš da je to neizlečiva stvar. Pa čak je bolji i onaj američki kliše iz mnogobrojnih filmova sa dovođenjem stripera koji je obučen u vatrogasca, i kog smara mladina tetka iz Ugrinovaca celo veče. Umnogome sve zavisi od kume. Žena koja može dosta toga da promeni svojim uticajem, ali zbog ljubavi prema drugarici još iz osnovne, suzdržava se i pristaje da organizuje ceo taj fijasko. Umesto lepo da ih odvede na neki spa vikend i za pare koje popiju (i ostanu dužne) priušte sebi konkretnije zadovoljstvo od običnog nalivanja, kuma tu pravi pogrešan potez i postaje krivac broj jedan.

Sve u svemu, krajnje degutantna i prisilno nametnuta tradicija majmunisanja u javnosti. Šta me briga što se udaješ i zaboravljaš na svoje mladalačke noći pune povraćanja, hodanja bez štikli, plakanja uz Sašu Matića i posekotina na dlanovima od nošenja ručnih torbi u kojima su čokanjčići. Uzor građanstvu i obećanje da će naredne posekotine na rukama biti isključivo od žice za sudove dok budeš ribala tiganj sa pregorelim uljem. Ti obožavaš da svi vide. I to da je kuma sledeća.

Piše: Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here